Η οπισθοδρομικότητα το κύριο χαρακτηριστικό του Σώματος τα τελευταία έτη

 



Η οπισθοδρομικότητα το κύριο χαρακτηριστικό του Σώματος τα τελευταία έτη!


Το καράβι δεν πάει πλέον στα βράχια, προσέκρουσε και βουλιάζει!


Βουλιάζει λόγω εγωκεντρικών αποφάσεων, λόγω εγωκεντρικών επιλογών!


Όλες οι χαρακτηρισμένες ως «αντίθετες» φωνές, είτε Υπηρεσιακές είτε συνδικαλιστικές, πνίγονται από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το Λιμενικό Σώμα, πνίγονται από ανθρώπους που τους χαρακτηρίζει η αφωνία, πνίγονται από ανθρώπους που ενώ διοίκησαν αυτό το σώμα και δεν κατάφεραν να το πάνε μπροστά ήρθαν να το πάνε πίσω στην εποχή τους!


Το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει σε κανένα σας! Πρωτίστως «ανήκει» σε μας που εργαζόμαστε σε αυτό, «ανήκει» στα στελέχη που εκτελούν τριάντα (30) νυχτερινές υπηρεσίες τον μήνα, «ανήκει» στους Λιμενικούς που με υψηλό φρόνιμα υπερβάλουν εαυτόν για να κρατηθεί όρθιο, προσφέροντας τα μέγιστα στην Ελληνική κοινωνία.


Νέες γενιές , Νέες αντιλήψεις, Νέες τεχνολογίες, Νέες ανάγκες,  Νέα δεδομένα!


Επιτέλους κάντε πράξη ένα π.δ. μεταθέσεων τύπου ΕΛ.ΑΣ.


Επιτέλους κάντε πράξη την απεμπλοκή μας από το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα (Σ.Π.Κ.)


Επιτέλους κάντε πράξη την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού.


Επιτέλους προσλάβετε τα στελέχη που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η παγιωμένη κατάσταση του μεταναστευτικού.


Είναι ντροπή να παρουσιάζεται ως «νέο» πρόβλημα μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το 2014. Έκτοτε έχουν διανυθεί οκτώ (08) έτη και θεωρείται πρόοδος και εκσυγχρονισμός η δωρεά μερικών φουσκωτών και η προμήθεια τριών σκαφών όταν ακόμα επιχειρούν σκάφη που θα ήταν τέλεια για το μουσείο του Λιμενικού. Έχουν διανυθεί οκτώ (08) έτη και θεωρείται επιτυχία να Υπηρετούν 7500 στελέχη από τις 9500 όταν οι πραγματικές ανάγκες είναι 10500 στελέχη!


Είναι ντροπή να είμαστε το μοναδικό Σώμα Ασφαλείας που μετατιθέμεθα όποτε η Υπηρεσία επιθυμεί μέχρι να αποστρατευτούμε , με θύματα τις οικογένειες μας.


Είναι ντροπή να είμαστε το μοναδικό Σώμα Ασφαλείας που για το προσωπικό του εφαρμόζονται οι διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (Σ.Π.Κ.) ενώ τα άλλα Σώματα Ασφαλείας έχουν απεμπλακεί από το 1984.


Είναι ντροπή να μην υπάρχει η απαιτούμενη διοικητική μέριμνα για την στέγαση των στελεχών που αποσπώνται σε υπηρεσίες του ανατολικού αιγαίου αλλά αυτά να στοιβάζονται μέσα στα σκάφη λόγω του αυξημένους κόστους διαβίωσης.


Είναι ντροπή να μην τηρείται το ωράριο εργασίας, με θύμα την υγεία των στελεχών.


Υπηρεσίες και σκάφη υποστελεχωμένα λειτουργούν από το φιλότιμο των στελεχών.


Καταπόνηση σκαφών και πληρωμάτων τους ακόμα και για την προμήθεια τους με καύσιμα. Αρκετές οι περιπτώσεις που χρειάζονται ακόμα και 4 ώρες πλους από την βάση τους για να εφοδιαστούν με καύσιμα.


Και επιτέλους ας σταματήσουν τα φερέφωνα και οι χειροκροτητές να διαδίδουν ψεύδη.


Δεν βοηθάνε την ήδη άσχημη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα στελέχη και οι Υπηρεσίες.


Το γεγονός ότι  ο Υπουργός  αρνείται να συζητήσει με όλους τους συνδικαλιστές  τα προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα και τα στελέχη σημαίνει  ότι δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα στελέχη αλλά ούτε το Λιμενικό Σώμα.


Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία  να μας σεβαστεί,  απαιτούμε να σεβαστεί τις οικογένειες μας και να προχωρήσουν άμεσα σε συζητήσεις με όλους τους Υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς φορείς.


Αναστροφή της κατάστασης αυτής μπορεί να επέλθει μόνο με  συλλογικές αποφάσεις, μόνο με συλλογικές επιλογές, αφήνοντας πίσω αναχρονιστικές αντιλήψεις!


Οι πολιτικοί φορείς και η κοινωνία πρέπει να συνδράμουν στην εξέλιξη - ανοικοδόμηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Αθουσάκης Εμμανουήλ

Πρόεδρος Ένωσης Λιμενικών Κρήτης

Νεότερη Παλαιότερη