Βουλή : Ερώτηση για την καταβολή της μισθοδοσίας λιμενικών πριν το Πάσχα


 Ερώτηση για την καταβολή μισθοδοσίας λιμενικών πριν το Πάσχα κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στον πραγματικό τους μισθό εξαιτίας των συνεχών ανατιμήσεων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και ενέργειας. Οι ανατιμήσεις αυτές είχαν ξεκινήσει πριν την εκδήλωση της ιμπεριαλιστικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και παρουσίασαν περαιτέρω αύξηση εξαιτίας του πολέμου. Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες που έχουν φέρει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όπως είναι φυσικό σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση βρίσκονται και τα οικονομικά όσων υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ). Είναι άλλωστε γνωστή και η κατάργηση του «δώρου Πάσχα» που επιμένει να διατηρεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες.

Φέτος το Πάσχα εορτάζεται την 24 Απριλίου. Η καταβολή  της μισθοδοσίας είναι προγραμματισμένη να γίνει δύο ημέρες μετά το Πάσχα. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι μεγάλος αριθμός λιμενικών να μην μπορέσει να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αυτών των ημερών. Θυμίζουμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν καταβλήθηκε η μισθοδοσία το απόγευμα παραμονής των Χριστουγέννων.

Σχετικό αίτημα εκφράστηκε και μέσα από την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) προς τον αρμόδιο υπουργό. Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τουλάχιστον η καταβολή μισθοδοσίας να πραγματοποιηθεί το αργότερο την Μεγάλη Παρασκευή στις 22 Απριλίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα έγκαιρα πριν την ημέρα του Πάσχα;»

Νεότερη Παλαιότερη