Μπέη Χαριτίνη : Η πρόεδρος της Ε.Λ.Σ. Κεντρικής Υπηρεσίας στο 2ο Συνέδριο της Π.Ο.Λ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Μπέη Χαριτίνη : Η πρόεδρος της Ε.Λ.Σ. Κεντρικής Υπηρεσίας στο 2ο Συνέδριο της Π.Ο.Λ.


Με ιδιαίτερη χαρά́ και τιμή́, σας καλωσορίζω στο 2ο Τακτικό́ Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών.


Θέλω να ευχαριστήσω πολύ́ τους προσκεκλημένους μας για την σημερινή́ τους παρουσία, που για μας είναι το ουσιαστικότερο δείγμα γραφής, για την στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλουμε, για την επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεών μας.


Η Π.Ο.Λ και οι  Ενώσεις – μέλη της  ιδρύθηκαν προ διετίας από την ανάγκη που ανέκυψε για αλλαγή συνδικαλιστικής, τακτικής, λογικής, θέσης και στάσης απέναντι στα πράγματα,  αλλά και με γνώμονα την πρωταγωνιστική θέση στον άνθρωπο λιμενικό ως μέλος της ευρύτερης κοινωνίας. Αυτή η διαφορά μας έφερε στην ανάγκη ύπαρξης νέας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης με βασικά χαρακτηριστικά την αλτρουιστική διάθεση, την αλληλεγγύη, τόσο μεταξύ μας όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και την ενσυναίσθηση η οποία το τελευταίο διάστημα βαίνει μειούμενης και αυτό είναι λυπηρό.


Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να κάνω μια σημαντική για μένα αναφορά στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ και μελών του Δ.Σ αυτής.


Καταρχάς εκφράζω την απέχθεια και τον αποτροπιασμό μου στις ρατσιστικές δηλώσεις και στην προσβολή μνήμης νεκρού που επιχειρήθηκε από ανεγκέφαλους “ εκπροσώπους “ που τελικά εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, για την στυγερή δολοφονία της άτυχης Καρολαιν και εκφράζω την απορία που μέχρι τώρα το Υπουργείο επιδεικνύει περίσσεια αδιαφορία στα όρια της πρόκλησης βγάζοντας μια χαλαρή προς υπερασπιστική θα έλεγα ανακοίνωση που μιλάει για ατυχείς αστεϊσμούς. Τέλος το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι αυτές οι αναφορές αποτελούν Ντροπή, Αίσχος και Όνειδος για τους ίδιους και όσους τους στηρίζουν ή έστω τους ανέχονται.


Πρέπει επιτέλους να υπάρξουν κυρώσεις για όσους αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος και των στελεχών του.


Και αφού ξεκίνησα με αυτό το θέμα δεν μπορώ να μη συνεχίσω με τον θερμό εναγκαλισμό των πιο πάνω συνδικαλιστών με την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ που λίγο έλειψε να τους χρήσει ισόβιους με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που απαγόρευε οποιαδήποτε άλλη συνδικαλιστική φωνή πλην των αρεστών και μάλιστα με διαβλητό τρόπο εκλογής ώστε να μην υπάρχει και κάποιο ατύχημα και χαθούν τα “ καλά παιδιά”. Ευτυχώς η δυναμική που αναπτύξαμε και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας αποσόβησαν αυτή τη φρικαλεότητα.


Αντίστοιχη ήταν και η δυναμική μας στην εφαρμογή των διατάξεων για τις μεταθέσεις από τα αρμόδια συμβούλια και οι παρεμβάσεις μας για τις νέες διατάξεις που στην ουσία ακυρώνουν τα αντικειμενικά κριτήρια των μεταθέσεων. Η θέση μας σε αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρη. Δεν θα ανεχτούμε πισωγυρίσματα και επιστροφή στο παρελθόν. Οι μεταθέσεις είναι εργαλείο αποτελεσματικότητας του Σώματος και όχι ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μόνο με αυτό ως προϋπόθεση μπορούμε να συζητάμε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!


Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη γυναίκα στέλεχος του Λ.Σ η οποία για παρά πολλά χρόνια δεν αναγνωριζόταν ο σημαντικός της ρόλος. Εμείς στην Π.Ο.Λ από την πρώτη στιγμή δώσαμε έμφαση στον ρόλο των γυναικών στελεχών Λ.Σ, συστήσαμε τη γραμματεία γυναικών μια πρωτοπόρα κίνηση στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα, προωθώντας την ισάξια θέση της και την αναγνώριση της ως εργαζόμενη- γυναίκα και μητέρα.


Επίσης, όλο το προηγούμενο διάστημα κινηθήκαμε σταθερά στην κατεύθυνση της ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην άσκηση των καθηκόντων τους και προβήκαμε σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση τους.


Τέλος από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε στον δύσκολο δρόμο της υπερήφανης, αξιόπιστης και με αξιοπρέπεια συνδικαλιστικής πορείας, δίπλα στον συνάδελφο, στηρίζοντας, συμβάλλοντας και συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για ένα Λιμενικό́ Σώμα, σύγχρονο, ισχυρό́, άρτια εξοπλισμένο, αποτελεσματικό́, με κοινωνικό́ πρόσωπο και ρόλο και με στελέχη εκπαιδευμένα και ικανά́ να ανταποκριθούν στα καθήκοντά́ τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες εκείνες που έχουν ανάγκη και περιμένουν από αυτό τόσο η κοινωνία όσο και η πολιτεία.


Στο δρόμο αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις. Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας!


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent