Π.Ο.Λ. και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ φέρνουν στη Βουλή των Ελλήνων το ζήτημα της ίδρυσης Ακαδημίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη.

Σε συνέχεια των συναντήσεων και των ανακοινώσεων της Π.Ο.Λ. αλλά και της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης (https://www.omospondia.gr/2021/12/blog-post_8.html) που ανέδειξε εκ νέου το ζήτημα ,κατατέθηκε ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον Πρόεδρο του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ.Βελόπουλο Κυριάκο προς τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ιωάννη ο οποίος και απάντησε σχετικά .

Από πλευράς μας είχε τονιστεί πως: θα ήταν προτιμότερο για την πραγματική ενίσχυση της οργανική δύναμης του σώματος, αυτό το χρηματικό ποσό να διατεθεί στη συντήρηση και επέκταση της Σχολής Λιμενοφυλάκων και την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας δηλαδή αυτόνομης Παραγωγικής Σχολής του Λ.Σ. για όλα τα στελέχη του (αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, λιμενοφύλακες) ούτως ώστε να είναι εφικτή η πρόσληψη και εκπαίδευση 500 ατόμων ανά εξάμηνο, όπως  πραγματοποιήθηκε και στο παρελθόν, για την κάλυψη σε μικρό χρονικό διάστημα των υπέρμετρων  αναγκών του. Εν συνεχεία με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας θα δύναται  να απεμπλακεί από τις Σχολές του Πολεμικού Ναυτικού και να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των εισακτέων μέσω πανελληνίων στελεχών και την μετεκπαίδευση-επιμόρφωση του υπόλοιπου προσωπικού.

Η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας ήταν ένα όραμα που νομοθετήθηκε  πριν 20 χρόνια ,τον Ιούλιο του 2001, με το Νόμο 2935/2001 (ΦΕΚ 162 Α /19-7-2001) όπου στο  άρθρο 6 ανέφερε: «Με προεδρικό διάταγμα ιδρύεται Ακαδημία Λιμενικού Σώματος και ρυθμίζονται τα της οργάνωσης και λειτουργίας καθώς και οι βαθμίδες εκπαίδευσης των Σχολών της Ακαδημίας». Δυστυχώς είχε την τύχη αρκετών άλλων διαταγμάτων που αφορούν το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του!!

Ερώτημα Πρόεδρου του κόμματοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ.Βελόπουλου Κυριάκου

Απάντηση ΥΝΑΝΠ κ.ΠλακιωτάκηΙωάννη