ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου :Καταγγελία προσπάθεια χειραγώγησης της συνδικαλιστικής έκφρασηςΗ Ε.Π.Λ.Σ. Βορείου Ιονίου μένοντας πιστή στο συνδικαλιστικό της καθήκον και αψηφώντας τα όποια εμπόδια της τίθενται, προβαίνει στη κάτωθι καταγγελία.

Με την παρούσα θεωρούμε ότι ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος εσωστρέφειας και φθίνουσας πορείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, με κύριο υπαίτιο τον επικεφαλής του, Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΣΤΑΘΟΥΡΟ Ιωάννη.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οφείλεται στην κακοδιοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, στον διχασμό του προσωπικού και στην απαξίωση τμημάτων της Υπηρεσίας. 

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν σωρεία περιστατικών που τα αποδεικνύουν, όπως η εγκατάλειψη της Τροχαίας, με τις μοτοσυκλέτες να έχουν κινηθεί ελάχιστα το τελευταίο  διάστημα, υποστελέχωση τμημάτων που αποτελούν αιχμή του δόρατος (Εξωτερική Υπηρεσία, Τομέας Ασφάλειας, Σκάφη), επιλεκτική μεταχείριση του προσωπικού στις αποσπάσεις προς ενίσχυση Υπηρεσιών του Αιγαίου, κ.α.
Σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε η έκδοση της πρόσφατης Ημερήσιας Διαταγής τοποθέτησης προσωπικού του Κεντρικού Λιμενάρχη Κέρκυρας που χειροτερεύει περαιτέρω την υφιστάμενη κατάσταση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως συνάδελφος πρόσφατα  εκπαιδευμένος ως κυβερνήτης του νεοαποκτηθέντος από την Υπηρεσία σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, τοποθετείτε στο Σηματωρειο τη Υπηρεσίας και ανταυτου στα σκάφη τοποθετείτε συνάδελφος με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, γνωστά στην Υπηρεσία. Επίσης, αψηφώντας ισχύοντες κανονισμούς και διαταγές, οι οποίες δεν επιτρέπουν να ανατεθούν παράλληλα, αλλά καθήκοντα σε στέλεχος, μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) της Υπηρεσίας, συνάδελφος που Υπηρετεί στην ΠΟΔΙΝ επωμίζεται παράλληλα και άλλα, εξίσου σημαντικά και απαιτητικά, καθήκοντα.

 Τέλος ο Κεντρικός Λιμενάρχης, ενοχλημένος προφανώς από την συνδικαλιστική δράση  του Δ.Σ. της Ένωσης μας, που τον τελευταίο καιρό προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει όλα τα προαναφερόμενα, μετακινεί προς «γνώση και συμμόρφωση» όσα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί με ξεκάθαρα και μόνο τιμωριτική διάθεση, ευελπιστώντας πως έτσι θα μας κάνει να σωπάσουμε.

Ανάλογες προσπάθειες δεν μας πτοούν, αλλά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προκειμένου εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα αλαζονείας και κακοδιοίκησης.
Παρακαλούμε η παρούσα καταγγελία να ληφθεί  από τους αρμοδίους ως ύστατη κλήση s.o.s. της Υπηρεσίας και των υπηρετούντων σε αυτή.
 
                                                            Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                              

  ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος                                                                ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ Σπύρος

Νεότερη Παλαιότερη