ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Ενημέρωση προσωπικού της 4ης ΠΕΔΙΛΣ


 Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος συνεχίζοντας τις επισκέψεις της στις υπηρεσίες που υπηρετούν τα μέλη της επισκέφτηκε τη 4η ΠΕΔΙΛΣ όπου και ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

 

Αρχικά ευχαριστήσαμε τον Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο και όλους τους συναδέλφους που για πολλοστή φορά συμμετείχαν αθρόα στην εκλογική διαδικασία της Ένωσής μας γεγονός που αποδεικνύει τη έμπρακτη στήριξη που παρέχουν στο σωματείο μας με τη ψήφο τους . 

 

Βασικά θέματα ενημέρωσης .

 

Μεταθέσεις –Οργανόγραμμα

Τα σοβαρότερα ζητήματα έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση των νησιωτικών  υπηρεσιών και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού όχι μόνο για το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και για την κάλυψη των αναγκών του τουρισμού .

 

Δυστυχώς το καθεστώς το καθεστώς των μεταθέσεων αλλά και η κατανομή των οργανικών θέσεων δημιουργούν ανισορροπίες στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Από τη πρώτη στιγμή και πριν τη ψήφιση του σχετικού νόμου το 2020  η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος είχε εκφράσει με ένστολη διαμαρτυρία τη αντίθεση της σε όλα προέβλεπε για τις μεταθέσεις  ο Νόμος 4676/2020 και αργότερα το ΠΔ 21/2021.

Είναι ξεκάθαρο πως όσα προβλέπονται για τις φετινές μεταθέσεις δεν θα έχουν θετικό πρόσημα για τους συνάδελφους .

 

Προσλήψεις – Γερασμένο προσωπικό

Με το ρυθμό που κινούμαστε στις προσλήψεις και αν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις για αύξηση των εισακτέων στο ΛΣ σε 5-6 χρόνια αντί να έχουμε αύξηση των υπηρετούντων θα έχουμε μείωση λόγω συνταξιοδοτήσεων .

 

Ασφαλιστικό  

Ο ασφαλιστικός Νόμος 3863/2010 αύξησε τα χρόνια υπηρεσίας αύξησε τα χρόνια εργασίας από τα 24,5 στα 40 ή στο 60ο έτος ηλικίας.

Όμως ο ασφαλιστικός νόμος Ν. 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου)  δημιούργησε προβλήματα στην αναγνώριση:

•          των ετών σπουδών ,

•          της στρατιωτικής θητείας ,

•          των καταταγέντων 90-95 ,(δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να αναγνωρίσουν με 6,67) 

•          των προερχόμενων από τις σχολές ΑΕΝ  ως μη ισότιμα με ΤΕΙ-ΑΕΙ  (δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να αναγνωρίσουν με 6,67) 

 

Τα 400 ευρώ (ανά μήνα αναγνώρισης ) είναι πάρα πολλά  αφού σύμφωνα με το νόμο 4387/16   τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπέβαλαν  αιτήσεις εξαγοράς το 2017, πλήρωσαν με ποσοστό 10% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών τους , όσοι έκαναν το 2018 με ποσοστό 13,34 %, το 2019 ποσοστό 16,67% και από το 2020 και μετά 20%.

Θεωρείται επιβεβλημένη η μείωση του ποσοστού των ασφαλιστικών εισφορών και σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε πιέζοντας και διεκδικώντας. 

 

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσαν  οι συνάδελφοι για όσα ζητήματα τους απασχολούν

 

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις ενημερωτικές επισκέψεις και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της περιοχής μας  .

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ            ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νεότερη Παλαιότερη