ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου : Συνάντηση με την Περιφερειάρχη & Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Στο πλαίσιο επαφών μας με φορείς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού μας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας συναντήθηκαν με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής συνοχής, Δημόσια Υγείας και Απασχόλησης κα. Μελίτας ΑΝΔΡΙΩΤΗ .

Κατά την συνάντηση, από μέρους μας τέθηκαν στην Περιφερειάρχη τα θέματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων και συγκεκριμένα:

- Η καταβολή, στο Προσωπικό που Υπηρετεί στις Υπηρεσίες του Λ.Σ. του Νομού μας, του επιδόματος παραμεθορίου, το οποίο το λαμβάνουν μόνο οι Υπηρετούντες στους Λιμενικούς Σταθμούς Οθωνών και Σαγιάδας. Επ’ αυτού τονίστηκε ότι και από την προηγούμενη αλλά και από την παρούσα Κυβέρνηση, δια στόματος των Υπουργών Ναυτιλίας, έχουμε λάβει σχετικές δεσμεύσεις ότι η καταβολή του εν λόγω επιδόματος θα επεκταθεί σε όλους τους υπηρετούντες στους Νομούς Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.
- Η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και μέσα, του συνόλου των Υπηρεσιών Λ.Σ. του Νομού.
- Το ενδεχόμενο, την αναγκαιότητα και την προοπτική δημιουργίας ενός Λιμενικού Σταθμού με έδρα τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, γεγονός το οποίο θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών εκεί, καθώς επίσης την παρουσία και το προφίλ της Υπηρεσίας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα και η Περιφερειάρχης δήλωσε αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημά μας, όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια και πρωτοβουλία μας που θα έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος                                                                             ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ Σπύρος