Συνάντηση με το Βουλευτή ΝΔ Ν.Μαγνησίας κ.Μαραβέγια Κωνσταντίνο


 

Πραγματοποιήθηκε την 30-12-2021 συνάντηση του νέου ΔΣ της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με τον Βουλευτή της ΝΔ Ν.Μαγνησίας κ.Μαραβέγια Κωνσταντίνο  προκειμένου να του εκτεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.

 

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων όπως αυτό έχει προκύψει μετά και τη μείωση των οργανικών θέσεων το 2014 αλλά  και τον Λιμενικό Καλλικράτης αφού απογύμνωσαν τα Λιμεναρχεία της περιοχής ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν.

 

Η πρόσφατη αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1500 στελέχη δημιούργησαν στις  υπηρεσίες μας μεγάλα προβλήματα στελέχωσης αφού στην ουσία το νέο οργανόγραμμα δεν προέβλεπε σοβαρό αριθμό νέων θέσεων για τις υπηρεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδος.  

 

 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες  με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο ενημερωθήκαμε πως σχεδιάζεται από το ΥΝΑΝΠ η αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1000 άτομα.

 

Τονίσαμε ότι το νέο ΠΔ Μεταθέσεων και η κατανομή των οργανικών θέσεων έχει προκαλέσει τεράστια ανασφάλεια στα στελέχη της Ένωσής μας και θεωρούμε ως επιβεβλημένα:  

·        την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου από εποχικό φυλάκιο σε Λιμενικό Τμήμα

·        τον  επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της αυξημένης σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης

·         την αύξηση των θέσεων στην Αγ.Κυριακή Τρικέρων

·        ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποραδων που εδώ και πολλά έτη υπηρετούν με σύνθεση στο 60-70%.

 

Εκτενής συζήτηση έγινε για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 που έχει διατεθεί για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο με πλήρωμα ,συναδέλφους που υπηρετούν στην οικεία Λιμενική Αρχή .

 

Ο Βουλευτής δήλωσε αρωγός στον αγώνα της Ένωσής μας  για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν και για ακόμη μία φορά θα προσπαθήσει να προωθήσει τα αιτήματά μας  

 

 Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ.Μαραβέγια καθώς μας έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως και όσες φορές χρειάστηκε ήταν δίπλα μας . 

 

Για το Δ. Σ.

 

 

          Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

    Κυράνης Κων/νος                              Μαχαίρας Νικόλαος  

 

Νεότερη Παλαιότερη