Συνάντηση με το Βουλευτή ΝΔ Ν.Μαγνησίας Μπουκώρο Χρήστο


 

Πραγματοποιήθηκε την 28-12-2021 συνάντηση του νέου ΔΣ της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με τον Βουλευτή της ΝΔ Ν.Μαγνησίας Μπουκώρο Χρήστο προκειμένου να του εκτεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.

 

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων .

 

Τόσο η μείωση των οργανικών θέσεων το 2014 όσο και ο Λιμενικός Καλλικράτης απογύμνωσαν τα Λιμεναρχεία της περιοχής ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν.

 

Παρά την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1500 στελέχη οι υπηρεσίες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης αφού στην ουσία το νέο οργανόγραμμα δεν προέβλεπε σοβαρό αριθμό νέων θέσεων για τις υπηρεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδος.  

 

 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες  με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο ενημερωθήκαμε πως σχεδιάζεται από το ΥΝΑΝΠ η αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1000 άτομα.

 

Ζητήθηκε από την κ.Μπουκώρο η συνδρομή και η ενίσχυση του αιτήματος της Ένωσής μας για:

·        την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου από εποχικό φυλάκιο σε Λιμενικό Τμήμα

·        τον  επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της αυξημένης σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης

·         την αύξηση των θέσεων στην Αγ.Κυριακή Τρικέρων

·        ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποραδων που εδώ και πολλά έτη υπηρετούν με σύνθεση στο 60-70%.

 

Εκτενής συζήτηση έγινε για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 που έχει διατεθεί για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο με πλήρωμα ,συναδέλφους που υπηρετούν στην οικεία Λιμενική Αρχή .

 

Ο κ.Μπουκώρος δήλωσε αρωγός στον αγώνα της Ένωσής μας για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν αναγνωρίζοντας τη προσφορά των συναδέλφων στο σοβαρό τομέα της διακομιδής ασθενών από τα νησιά των Β.Σποράδων στο Βόλο και θεωρεί υψίστης σημασίας το έργο που επιτελούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ασφάλεια και στη προστασία των πολιτών .

 

Επίσης ως εισηγητής νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ το 2020 ,τόνισε πως στόχος του Υπουργείου αποτελεί η αύξηση των οργανικών θέσεων σε ποσοστά που βρίσκονταν πριν το 2014 και άνω των 10.000 κάνοντας τις ανάλογες προσλήψεις τόσο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων όσο και μέσω ΑΣΕΠ.

 

Τόνισε μάλιστα πως η αναβάθμιση του Λιμανιού του Βόλου θα απαιτήσει την αύξηση των υπηρετούντων στην περιοχή προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν.     

 

 Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ.Μπουκώρο για ακόμη μία φορά καθώς όσες φορές του ζητήθηκε από πλευράς μας η συνδρομή , ήταν δίπλα μας στηρίζοντας εμπράκτως τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος.

 

Για το Δ. Σ.

 

 

          Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

    Κυράνης Κων/νος                              Μαχαίρας Νικόλαος  

Νεότερη Παλαιότερη