Πρωτοδικείο Βόλου –Εκδίκαση τριτανακοπής της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ κατά της Π.Ο.Λ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Πρωτοδικείο Βόλου –Εκδίκαση τριτανακοπής της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ κατά της Π.Ο.Λ.

 


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι εκδικάστηκε, επιτέλους, την 9-11-21 στο Πρωτοδικείο Βόλου η τριτανακοπή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κατά της Ομοσπονδίας μας.

 

Θεωρούμε σημαντικό βήμα αυτή την εξέλιξη καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση που θα δώσει απαντήσεις σε όλους όσους ήθελαν να κρατάνε την Ομοσπονδία μας όμηρο μίας μεθοδευμένης τακτικής, σπέκουλας και παραπληροφόρησης , φοβούμενοι την δυναμική  μας εξέλιξη, την πολυφωνία των οργάνων , και την εκτίμηση των συναδέλφων στη διαφορετική συνδικαλιστική προσέγγιση στο τρόπο και στα μέσα διεκδίκησης.

 

Να τονίσουμε ότι η Π.Ο.Λ. ιδρύθηκε με την 55/20/14-09-2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου και βάσει αυτής της απόφασης  είμαστε νόμιμο και αναγνωρισμένο σωματείο.    

 

Αυτό που μας έκανε εντύπωση το χρονικό αυτό διάστημα είναι μεθοδολογία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ να ζητά διαρκώς αναβολές προκειμένου να συντηρείται η εκκρεμοδικία, αφού από τον Ιανουάριο του 2021 που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο του Βόλου η αίτηση τριτανακοπής ζητήθηκε αναβολή την 2-3-21 ,την 6-4-21 ,την 1-6-21 ενώ ζητήθηκε αναβολή και την 28-09-21. Φυσικά τόσο εμείς όσο και το δικαστήριο δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στο να συντηρηθεί αυτό το ΄΄θέατρο του παραλόγου΄΄.

 

Την 28-09-21 και προς μεγάλη έκπληξη όλων , η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ παραιτήθηκε από την υπόθεση η οποία και ετέθη στο αρχείο .

 

Λίγες μέρες αργότερα μας επιδόθηκε μία νέα τριτανακοπή η οποία ήταν  copy paste με την προηγούμενη χωρίς να αλλάζει ούτε μία λέξη στα όσα αναφέρονταν στο κείμενο του εγγράφου που μας είχε επιδοθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν .

 

Τα χρονικά και νομικά περιθώρια ήταν όμως πολύ  στενά και αφού αρνηθήκαμε να συναινέσουμε σε νέα αναβολή, η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένουμε την έκδοση της απόφασης .

 

Τα σωματεία στο Λιμενικό Σώμα  λειτουργούν σύμφωνα με τον θεμέλιο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 έχοντας ως βασική αρχή το ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.