Παράδοση πλωτού ασθενοφόρου στη Λιμενική Αρχή Σκιάθου


Παραδόθηκε και επίσημα στη Λιμενική αρχή Σκιάθου  από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη παρουσία του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου  Κλιάρη Θεόδωρου ,Βουλευτών και τοπικών φορέων του Ν. Μαγνησίας και των Β.Σποράδων   ,πλωτό ασθενοφόρο σκάφος που θα δώσει ανάσα ζωής στους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων, αλλά και στους επισκέπτες την περίοδο του καλοκαιριού, που σε περίπτωση υγειονομικής ανάγκης, μεταφέρονταν με ιδιωτικά σκάφη στον Βόλο.

 

Σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας για την ταχεία παράδοση του σκάφους ήταν και η παρέμβαση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τριαντόπουλου Χρήστου ο οποίος δίνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.   

 

Βάσει του προβλεπόμενων προδιαγραφών, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια δέκα άτομα, ενώ φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και υγειονομικό εξοπλισμό. Ο θάλαμος ασθενών περιλαμβάνει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, όπως ειδική ηλεκτρική βάση απόσβεσης κραδασμών όταν τοποθετείται το φορείο ασθενούς, φορεία πολυτραυματία, καθίσματα διακομιδής ασθενούς, σανίδες ακινητοποίησης, στρώμα κενού, κλπ.

 

Επίσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο θάλαμος ασθενών θα είναι εξοπλισμένος, μεταξύ άλλων, με παροχές οξυγόνου, απινιδωτές, συσκευή ανάνηψης, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, συσκευές ακινητοποίησης του αυχένα, σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων, σετ χειρουργικών εργαλείων, και ειδικούς σάκους πρώτων βοηθειών.

 

Την Π.Ο.Λ. εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Θεοχαρίδης Στέφανος ο οποίος σε συνομιλίες που είχε με τον κ.ΥΝΑΝΠ αλλά και τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στις Β.Σποράδες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της στελέχωσης που μετά και την παράδοση του ασθενοφόρου σκάφους είναι επιτακτική ανάγκη  αλλά και σε άλλα θέματα όπως αυτό της παράτασης της χορήγησης των αδειών προηγούμενων ετών ,των προσλήψεων και μία σειρά ζητήματα που χρονίζουν και ζητούν επίλυση. 

 

Ο υπεύθυνος πρωτοβαθμίων της Π.Ο.Λ. έθεσε ως επιβεβλημένη και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντός του 2022 και μετά τη αποφοίτηση των στελεχών από τη σχολή Λ/Φ αλλά και ύστερα από την εισαγωγή στο σώμα μέσω της πρόσφατης προκήρυξης πλοιάρχων και μηχανικών προερχόμενων από ΑΕΝ, την κάλυψη των πραγματικών αναγκών ,σε στελεχιακό δυναμικό , των  Λιμενικών Αρχών των Β.Σποράδων .



 

Νεότερη Παλαιότερη