ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (VIDEO) - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (VIDEO)

 


Την Κυριακή 23 Μάη έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Βορείου Ιονίου (Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών).

Από πλευράς ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασοπουλος, Βουλευτής του ΚΚΕ. Ενώ από την ΈΠΛΣ Βορείου Ιονίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Μάκης Μπατσομιτης (Ο.Γ. ΠΟΛ), ο Γενικός Γραμματέας Σπύρος Κοντζιάλης (Μέλος ΔΣ ΠΟΛ) και ο Ά Αντιπρόεδρος Αντρέας Μέριανος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ένωσης στο λιμάνι της Κέρκυρας και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου ανέδειξαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην περιοχή τους (Κέρκυρα, Οθωνοί, Παξοί, Λευκάδα και Μεγανήσι) και ζητούν επείγουσα λύση. Τέτοια ζητήματα ήταν η υποστελέχωση και η μείωση των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών, η παραβίαση του ωραρίου καθώς και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για την περιοχή της Κέρκυρας υπάρχουν… «ενάμιση» πλωτό και «ενάμιση» αυτοκίνητο, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των λιμενικών. Κι αυτά ξεπερνούν σε ηλικία την 20ετία.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Κέρκυρας είναι το γεγονός ότι φαίνονται, με βάση την οργανική σύνθεση, να είναι σχεδόν πλήρεις. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η οργανική σύνθεση μειώθηκε κατά 37%, με τον Καλλικράτη στο Λιμενικό και σήμερα δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες των ευθυνών των υπηρεσιών του νησιού. Σαν αποτέλεσμα σε μια κρίσιμη παραμεθόριο περιοχή οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, τα ρεπό και οι άδειες που δεν μπορεί να κάνει χρήση το προσωπικό, αυξάνονται συνεχώς. Στους Οθωνούς τα στελέχη έχουν ως και 4 μήνες να δούνε τις οικογένειές τους!

Στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έρχονται να προστεθούν τα παραπάνω, που δείχνουν ότι το «πάρεργο» των αρμοδιοτήτων των Λιμενικών είναι τόσο φορτωμένο που δεν τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν σε πολύ κρίσιμες υπηρεσίες για το λαό. Αυτά όλα έχουν αντίκτυπο και στην απόδοσή τους και στις καταγγελίες για μη ανταπόκριση.

Σημειωτέων το Βόρειο Ιόνιο είναι μια περιοχή όπου βρίσκεται και στο επενδυτικό «στόχαστρο» τουριστικών κολοσσών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται από τους λιμενικούς για παραβάσεις σε αιγιαλό, υποστήριξη τουριστών, αστυνόμευση κ.α. Την ίδια στιγμή καλύπτουν μια περιοχή όπου αντικειμενικά, ως σταυροδρόμι, Αδριατικής και Ιονίου, το λαθρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών είναι μόνιμα σε έξαρση.

Σημαντική επίσης παραμένει η αδικία να εξαιρεθούν τα στελέχη που υπηρετούν στην Κέρκυρα από το επίδομα παραμεθορίου.  

Όλοι οι συνομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα που προκύπτουν για τους λιμενικούς από το απαράδεκτο νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις Μεταθέσεις των λιμενικών.

ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου (Μέλος της ΠΟΛ) με ΚΚΕ - Νίκος Καραθανασόπουλος
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Βορείου Ιονίου (Μέλος της ΠΟΛ) / 23-5-2021

ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει και τους λιμενικούς

Από την πλευρά της η αντιπροσωπία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των λιμενικών, είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Αύξησαν ταυτόχρονα τη φορολογία, τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, την πρόσβαση σε πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες για τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους.

ΚΚΕ: Αντεργατικοί νόμοι και κρατική καταστολή πάνε μαζί

Τόνισαν ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται ο λαός από το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Την ίδια στιγμή οι λιμενικοί όπως και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας αξιοποιούνται ως θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής, ενισχύοντας τον κατασταλτικό τους ρόλο. Αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε πάντα μαζί.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο και στους λιμενικούς και τις οικογένειές τους όπως και στη συνδικαλιστική τους δράση. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την πρόθεση όλων των Κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό.

Οι λιμενικοί μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα χρειάζεται να παλέψουν μαζί με το λαό ενάντια στο νόμο «έκτρωμα» του Υπουργείου Εργασίας και ταυτόχρονα απέναντι σε κάθε μορφή ενίσχυσης του κατασταλτικού τους ρόλου. Οι λιμενικοί δεν πρέπει να βρεθούν απέναντι στο λαό.

ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου - Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ευχαρίστησε για τη στήριξη και βοήθεια που παρέχει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη των αιτημάτων τους τα οποία προωθεί με ερωτήσεις στη Βουλή. Αναφορά έγινε από τα μέλη του ΔΣ και στο γεγονός ότι το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στο Λιμενικό Σώμα.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αξιοποιούσουν ότι μέσα διαθέτουν για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης. Θα διεκδικήσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και οι οικογένειές τους.

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση

Δήλωση αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε στο alt.gr ο Πρόεδρος της ΈΠΛΣ Βορείου Ιονίου Μάκης Μπατσομίτης:

Ακολούθως, δήλωση έκανε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ:

https://www.alt.gr