Eπίσκεψη του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Κλιάρη Θεοδώρου στο Βόλο και στην Στυλίδα



Πραγματοποιήθηκε την 24-05-21 επίσκεψη του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Κλιάρη Θεοδώρου στο Βόλο και συγκεκριμένα στη 4η ΠΕΔΙΛΣ και στο Κ.Λ.Βόλου και την 25-05-21 στο Λ/Χ Στυλίδας. 


Η συνάντηση με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έγινε σε εγκάρδιο κλίμα αφού το περιβάλλον είναι γνώριμο για τον ίδιο καθώς έχει διατελέσει Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου και Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ.


Ο Αρχηγός ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αφορούν στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν οι συνάδελφοι σε όλα τα επίπεδα δράσης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μεταναστευτικό ζήτημα.


Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος η ανησυχία για το νέο ΠΔ μεταθέσεων και κυρίως για τις διατάξεις των έκτακτων μεταθέσεων.


Θεωρείται ως επιβεβλημένος ο επαναπροσδιορισμός του καθεστώτος των μεταθέσεων ενώ τονίστηκε πως για να υπάρξει ισορροπία στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ από την ανισοκατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων ,θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πλήρους ανακατανομής των 8.000 θέσεων όπως αυτές είχαν καθοριστεί στο 2013 όταν με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε κάθετη μείωση κατά 20% της οργανικής μείωσης του Σώματος που σε συνδυασμό με την έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. με τη «μεταρρύθμιση» του Λιμενικού Καλλικράτη, αποδιοργάνωσε τη δομή και λειτουργία του Σώματος μειώνοντας τις οργανικές συνθέσεις του συνόλου των Λιμενικών Αρχών, των υπηρεσιών, των μέσων και των ειδικών μονάδων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Κλιάρης Θεόδωρος δήλωσε αρωγός του υγιούς συνδικαλισμού και σε αυτό το πλαίσιο η κάθε παρέμβαση προς το καλό των στελεχών τον βρίσκει σύμμαχο.


Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται ,διεκδικώντας , προβάλλοντας τα προβλήματα και αναζητώντας λύσεις υπέρ των συναδέλφων και σε αυτή τη κατεύθυνση η συνεργασία μας με την ηγεσία μόνο θετικούς καρπούς μπορεί να αποφέρει .

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη