Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Εναντίωση Λιμενικών σε Προεδρικό Διάταγμα που τους αφορά»


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 09/03/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τσν κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Εναντίωση Λιμενικών σε Προεδρικό Διάταγμα που τους αφορά»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανησυχίες του Σωματείου Λιμενικών και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, της 27ης Φεβρουαρίου 2021, η Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας καταγγέλλει το περιεχόμενο του νέου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που τους αφορά, διότι θέτει υπό μετάθεση όλους συλλήβδην τους Λιμενικούς, ανεξάρτητα αν έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας, όπου υπηρετούν, ενώ θίγονται, επίσης, οι οικογένειες που είναι τρίτεκνες-πολύτεκνες ή έχουν μέλη με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, καθίσταται ανέφικτος κάθε οικογενειακός προγραμματισμός. Στην ουσία, καταφέρνει το άνω Π.Δ. να κρατά δέσμιους και εκφοβισμένους όλους του Λιμενικούς, όλων των βαθμίδων, όσα χρόνια και να υπηρετούν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ανακαλέσετε το νέο Π.Δ. των μεταθέσεων των Λιμενικών, καθώς θα αποβεί τραγικό, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

 


Δ/νση : Ακτή Βασιλειάδη

Ταχ. Κώδικας : 185 10 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τηλ. : 213 137 1464
Fax : 213 137 4336
Ε-mail : ke@yna.gov.gr



Αριθ. σελίδων: Απάντηση (01) Σύνολο (01)


ΘΕΜΑ: «Απάντηση της υπ' αριθ. πρωτ. 4912/10-03-2021 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλου».

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν, γνωρίζεται ότι ο ν. 4504/2017 (Α' 184) τέθηκε σε διαβούλευση και σύμφωνα με αυτόν εκδόθηκε το π.δ. 11/2021 (Α' 21), σύμφωνα με το οποίο ρυθμίζονται τα θέματα των τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και διαθέσεων του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Στο π.δ. 11/2021 ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, και το καθεστώς μεταθέσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι ή με μέλη οικογενείας με πολύ σοβαρά ζητήματα υγείας, για τα οποία προβλέπεται να εντάσσονται στη διαδικασία τακτικών μεταθέσεων, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για μετάθεση και συμπληρώνουν ή έχουν ήδη συμπληρώσει τον προβλεπόμενο μέγιστο χρόνο παραμονής στις Υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν κατά το έτος ολοκλήρωσης της διαδικασίας των τακτικών μεταθέσεων.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ


Εσωτερική Διανομή:

1.      ΥΝΑΝΠ/Γρ. κ. Υπουργού

2.      ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Γρ. κ. Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

3.      ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Γρ. κ. Β' Υ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

4.      ΥΝΑΝΠ/Γρ. κ. ΔΚΔ'

5.      ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΠ



 


Νεότερη Παλαιότερη