ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου : Για το πρόσφατο περιστατικό έρευνας διάσωσης δέκα επτά (17) παράτυπων μεταναστών στο Κ.Λ. Κέρκυρας

Το πρόσφατο περιστατικό έρευνας διάσωσης δέκα επτά (17) παράτυπων μεταναστών, εκ των οποίων τρεις (03) επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν με covid – 19 και κατά το οποίο επιχείρησε μεγάλο μέρος των υπηρετούντων στο Κ.Λ. Κέρκυρας, είχε ως αποτέλεσμα την συρροή κρουσμάτων covid – 19 μεταξύ των συναδέλφων θέτοντας εν αμφιβόλο την υγεία όλων μας, των οικογενειών μας, αγαπημένων μας προσώπων και κατά συνέπεια την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας.

Θεωρείτε αδιανόητο το πλήρωμα του σκάφους που περισυνέλλεξε τους παράτυπους μετανάστες καθώς και οι συνάδελφοι που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί τους, κυρίως συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α΄ Λ/Τ Παλαιοκαστρίτσας, στην Ασφάλεια, στην Π.Ο.ΔΙ.Ν και Κ.Ε.Α. της Υπηρεσίας, οι οποίοι διενέργησαν τους σωματικούς ελέγχους, μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων, να μην τεθούν άμεσα σε καραντίνα.

Θα πρέπει τελικά όλοι μας, ο καθένας από την θέση ευθύνης που κατέχει, να δείξουμε ανάλογη σοβαρότητα και προσοχή με αυτή που προστάζουν τα γεγονότα και οι περιστάσεις. Ενημερώθηκε άραγε ο ΕΟΔΥ για τα πραγματικά περιστατικά;;;;

Δεν είναι δυνατόν, είκοσι και πλέον άτομα όντας επιβαίνοντες όλοι σε ένα σκάφος επί τέσσερις ώρες και όταν μάλιστα οι μεν έχουν βοηθήσει τους δε να επιβιβαστούν σε αυτό, ερχόμενοι αμφότεροι σε σωματική επαφή, έχοντας πιάσει τις αποσκευές τους, όσα μέτρα αυτοπροστασίας και αν έχουν λάβει, να μην θεωρείται ότι μεταξύ τους έχουν έρθει σε στενή επαφή.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν, συνάδελφοι που συνυπάρχουν στον ίδιο κλειστό χώρο ή στο ίδιο μέσο (πλωτό ή όχημα), μοιράζονται τις ίδιες θέσεις, χρησιμοποιούν και αγγίζουν τα ίδια πράγματα, για οκτώ (08) και πλέον ώρες, όσα μέτρα αυτοπροστασίας και αν έχουν λάβει, να μην θεωρείται ότι μεταξύ τους έχουν έρθει σε στενή επαφή.

Εν μέσω πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία, την δικιά μας και των οικογενειών μας, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν ισχύοντες κανονισμούς.
Ευχόμαστε να μην μεγαλώσει η λίστα των νοσούντων συναδέλφων και να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική.

Δεν είμαστε μονάδες που απλά θα συμπληρώσουν τα κουτάκια ενός βαρδιόχαρτου, είμαστε άνθρωποι με ξεχωριστές προσωπικότητες, έχουμε υποχρεώσεις που πρέπει να θυμόμαστε και να σεβόμαστε, αλλά και δικαιώματα και ανάγκες που δεν πρέπει να ξεχνάμε!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος                                                              ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ Σπύρος