Π.Ο.Λ.: Επιτακτική η λήψη μέτρων για κρούσματα covid-19 σε πλήρωμα πλωτού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.Σύμφωνα με  καταγγελίες προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) από συναδέλφους οι οποίοι υπηρετούν σε πλωτό το οποίο επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο, διαγνώστηκαν κρούσματα covid-19 και δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί ακόμη τα προβλεπόμενα-ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας.

 

Αφού αρχικά διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα, μετ’ έπειτα  το πλήρωμα τέθηκε σε καραντίνα εντός του πλωτού, πράγμα το οποίο όμως δεν ενδείκνυται εξαιτίας του μη επαρκούς εξαερισμού του καθώς και των αυξημένων συνθηκών υγιεινής που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ιού.  Και ενώ το πλωτό δεν επιχειρούσε λόγω πρόληψης και αποφυγής εξάπλωσης του ιού…  ξαφνικά διατάχθηκε να εκτελέσει περιπολίες! 

 

Όπως είναι φυσικό, οι φόβοι των συναδέλφων επαληθεύτηκαν καθώς πριν τον απόπλου και μετά τον κατάπλου, μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με συμπτώματα της νόσου στη πλησιέστερη νοσηλευτική μονάδα.

 

Προκειμένου λοιπόν, να προστατευθούν και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, κρίνεται απαραίτητη η απολύμανση του σκάφους, η άμεση απεμπλοκή του πληρώματος  από τα καθήκοντα του, η παραμονή στο πλωτό μόνο του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και για την διάρκεια της βάρδιας καθώς επίσης και η μετάβαση του λοιπού πληρώματος  σε ασφαλές μέρος ώστε να διανύσουν οι συνάδελφοι την απαιτούμενη περίοδο της καραντίνας τους.

 
Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.
Νεότερη Παλαιότερη