Π.Ο.Λ.: Ενημέρωση για τα αναδρομικά του ν.4472/2017 για το νέο μισθολόγιο

Σε συνέχεια της από 20/11/20 (  εδώ ) ανακοίνωσής μας για τη διεκδίκηση των αναδρομικών του μισθολογίου όπου και ενημερώσαμε τους συναδέλφους ότι ΔΕΝ συνιστάται να προβούν σε ατομικές ενέργειες, για τη διεκδίκηση των αποδοχών τους (όπως αυτές περικόπηκαν με το νέο μισθολόγιο), πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας τονίζουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια απόφαση του ΣτΕ που θα ενεργοποιήσει τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών σε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεκδίκησή αναδρομικών. 

Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, για τυπικούς λόγους τις Αιτήσεις Ακυρώσεως Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, για το νέο μισθολόγιο των Στελεχών τους (Ν.4472/2017), χωρίς καμία ουσιαστική κρίση επί των κρινομένων διατάξεων με την αιτιολογία ότι στρέφονται κατά πράξης, η οποία, κατά το μέρος που προσβάλλεται, αποτελεί απλή ερμηνευτική εγκύκλιο των διατάξεων του Ν.4472/2017 και όχι εκτελεστή πράξη δεν αφορά τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Π.Ο.Λ. μέσω του νομικού της συμβούλου Αντωνακόπουλου Γ. θα κρατά ενήμερους τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη επί του ζητήματος. Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.
Νεότερη Παλαιότερη