Απάντηση ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη σε Π.Ο.Λ & ΕΛΣΚΥ για τα προβλήματα των στελεχών της Υπηρεσίας Μουσικής ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Ύστερα από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα μέλη της Π.Ο.Λ. και της Ε.Λ.Σ.Κ.Υ με τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Υπηρεσία Μουσικής Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ακολούθησε σχετική ανακοίνωση (εδώ) .

Σημαντικός και ο ρόλος του μέλους του νέου ΔΣ της ΕΛΣΚΥ Ντουκάκη Στέφανου ο  οποίος συμβάλει με την συμμετοχή του στα συνδικαλιστικά δρώμενα στην ανάδειξη των προβλημάτων των συναδέλφων που υπηρετούν στη Μπάντα του Λιμενικού και στη προοπτική επίλυσής τους μιας και υπηρετεί στη ΥΜ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αποτέλεσμα της ανάδειξης των προβλημάτων των συναδέλφων Μουσικών από τη Π.Ο.Λ. και της Ε.Λ.Σ.Κ.Υ ήταν η ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές του ΚΚΕ προς τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησαν βουλευτές του ΚΚΕ. Αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Υπηρεσία Μουσικής Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής:

“Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) και της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΚΥ), αναδεικνύονται μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης που υπηρετούν στην Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού Σώματος.

Ορισμένα από αυτά είναι:

Οι προσλήψεις μουσικών στο Λιμενικό Σώμα να πραγματοποιούνται κατ εξαίρεση μέσω ειδικών προκηρύξεων, διότι το υπόλοιπο προσωπικό του Λιμενικού εισάγεται πλέον στις σχολές μόνο μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Επισημαίνουν ότι η δύναμη της Υπηρεσίας έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων στελεχώνουν την Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού έχει μέσο όρο πάνω από 20 χρόνια ενεργής υπηρεσίας. Ορατός είναι ο κίνδυνος ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον μουσικοί με τα ανάλογα προσόντα για να στελεχώσουν την Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού Σώματος.

Παράγοντας επίσης που συντελεί στη μείωση του προσωπικού της Υπηρεσίας της Μουσικής, είναι ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας δεν απαλλάσσονται από μέτρα τάξης, ούτε από μεταθέσεις και αποσπάσεις και αυτό έχει ως συνέπεια αρκετά στελέχη να επιδιώκουν τον αποχαρακτηρισμό ως μουσικός, με συνέπεια τη δραματική μείωση του αριθμού των στελεχών που υπηρετούν στη Μουσική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη η μάχιμη 5ετία να καλύπτει και τα στελέχη που υπηρετούν στην Υπηρεσία Μουσικής, παρά το γεγονός ότι καλύπτει άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα την επισκευαστική βάση.

Για τα στελέχη της Υπηρεσίας Μουσικής που για λόγους υγείας ή ηλικίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις επίπονες απαιτήσεις της μπάντας και λόγω του νέου ασφαλιστικού συστήματος έχουν υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία για 40 έτη ή μέχρι το 60ο έτος ηλικίας, να υπάρξει μέριμνα παραμονής στην υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι

Ακολούθησε η απάντηση από τον ΥΝΑΝΠ επάνω στα ζητήματα που ετέθησαν από Π.Ο.Λ & ΕΛΣΚΥ