Π.Ο.Λ.: Συνάντηση με ΜέΡΑ 25 (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Σε συνέχεια  της παρουσίας μας στη Βουλή των Ελλήνων ως νόμιμοι εκπρόσωποι των στελεχών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., συμμετέχοντας στην  Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) συνεχίζουμε  να πραγματοποιούμε συναντήσεις με πολιτικούς φορείς και  κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σήμερα  την 04/02/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γραφεία της Ομοσπονδίας μας, παρουσία και μελών της Ε.Λ.Σ.Κ.Υ.,  με το ΜέΡΑ 25 εκπροσωπούμενο από μέλη τομέων και θεματικών ομάδων με τους οποίους συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία εντάσσονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Ο Γραμματέας κ. Βαρουφάκης Γιάνης, αναγνωρίζει τη δυναμική και το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η  Π.Ο.Λ. στο συνδικαλιστικό κίνημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπροσώπησης των Λιμενικών στη Βουλή των Ελλήνων από την Ομοσπονδία μας γεγονός που ενισχύει τη δράση, την πολυφωνία και τη δημοκρατική προώθηση των αιτημάτων όλων των συναδέλφων.

Παράλληλα εξήρε το έργο που επιτελούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόσο στο μεταναστευτικό ζήτημα όσο και στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της χώρας μας.

Η Ομοσπονδία μας προωθεί τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής ακολουθώντας κάθε θεσμική διαδικασία όπως προβλέπεται από το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 εστιάζοντας στα ακόλουθα:

1. Ασφαλιστικό  - Εξαγορά της τριετίας (σχετ. παρ.4, του Ν.3865/2010, άρθρο 22). Πρόταση για 6,67% από 20% για το χρόνο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αλλά και των ετών σπουδών.

2.Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν σε Υπηρεσία Εναέριων Μέσων (Ελικόπτερα Λ.Σ.) Υ.Ε.Μ./Μ.Ε.Λ.Σ.

3. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στην Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

4.Αναγνώριση των υποχρεωτικών ετών ως Λ/Φ για προκηρύξεις Υ/Ξ από το 1996 και μετά (επικαιροποιημένη πρόταση).

5. Διεύρυνση της Μάχιμης Πενταετίας.

6. Διατάξεις για τα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ΜέΡΑ 25 έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τις ένστολες γυναίκες και κατόπιν  συζητήσεων με αντιπροσωπεία συναδέλφων από τη Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ., υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αναδειχτούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε όλη την Ελληνική επικράτεια .