Τοποθέτηση Προέδρου Π.Ο.Λ στην Βουλή των Ελλήνων - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Τοποθέτηση Προέδρου Π.Ο.Λ στην Βουλή των Ελλήνων


 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.), νόμιμος εκπρόσωπος των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, κατόπιν  εισηγήσεως εκπροσώπων  του Κ.Κ.Ε και του ΚΙΝ.ΑΛ.  και με την έγκριση του κ. ΥΝΑΝΠ Πλακιωτάκη Ιωάννη, έδωσε το παρών στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου και συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής με θέμα: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.» (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Π.Ο.Λ. Κυράνης Κωνσταντίνος πρωτίστως ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων για την πρόσκληση και τη συμμετοχή της Π.Ο.Λ. στη συζήτηση και ακολούθως ανέφερε: 


Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης και παρερμηνείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. είναι μια νεότευκτη Ομοσπονδία με αποφάσεις 9 Ειρηνοδικείων από όλη την Ελλάδα οι οποίες μας καθιστούν νόμιμο εκπρόσωπο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο του ΥΝΑΝΠ μας και τα δικαιώματα των συναδέλφων. 


Όσες διατάξεις κατατίθενται στο παρόν νομοσχέδιο και αφορούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι σε σωστή βάση και αποτελούν  διαχρονικά αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος.


Σημαντική είναι η τροποποίηση του άρθρου για την χορήγηση προκαταβολής στα στελέχη για έξοδα υπεράσπισης, καθώς καλούμαστε πολλές φορές να πληρώνουμε από την τσέπη μας, προκειμένου να υπερασπίσουμε τόσο την ιδιότητα μας, όσο και  το Λιμενικό Σώμα. 


Αναγκαία η διάταξη που αφορά το Άγιο Όρος, καθώς αφορά μία υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος πού παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 

Σημαντικές και οι ρυθμίσεις που αφορούν την συμμετοχή μας συνοριοφυλακή και στην ακτοφυλακή.

 

Θα ήθελα να εστιάσω στη διάταξη για την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για τις σχολές του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς ως Π.Ο.Λ. έχουμε κάνει μία μελέτη αναφορικά με τις προσλήψεις του Λιμενικού Σώματος στη πορεία των χρόνων .


Επειδή θεωρούμε τομή το ότι το Λιμενικό Σώμα είναι στις Πανελλήνιες και με αυτή τη διαδικασία ως επί το πλείστον θα εισέρχονται οι νέοι συνάδελφοι στο Σώμα, θα πρέπει να γίνει μία συνολική μελέτη ώστε σε βάθος δεκαετίας να μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται στις οργανικές θέσεις .


Σημαντική η νομοθετική ρύθμιση του ΥΝΑΝΠ για την αύξηση 1500 οργανικών θέσεων προκειμένου να μπορέσουμε του 2021 να καλύψουμε σε ανθρώπινο δυναμικό τα σοβαρά κενά τα οποία προκάλεσε η μείωση των οργανικών θέσεων το 2014 .


Σε αυτό το σημαντικό ζήτημα ηγεσία και συνδικαλιστικοί φορείς θα πρέπει να συνεργαστούμε και να δούμε πώς πρέπει να γίνονται οι προσλήψεις, ώστε να μην δημιουργηθούν εκ νέου ελλείψεις σε προσωπικό , διότι, τα επόμενα χρόνια πλην των 1500 θέσεων που θα κληθούμε να καλύψουμε, θα πρέπει να υπολογίσουμε και μεγάλο αριθμό αποστρατείας συναδέλφων κοντά στις 3.000. 


Θα στείλουμε στην επιτροπή αλλά και σε όλα τα κόμματα και σχετικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και θα μπορούμε σε αυτό το νομοσχέδιο ή σε επόμενα  να τα συμπεριλάβουμε.

 

Από το σύνολο των αιτημάτων που θα σας υποβάλουμε θα τονίσουμε ως ιδιαίτερα  σημαντικό το ζήτημα για  την διεύρυνση της μάχιμης πενταετίας για όλους τους  συναδέλφους , καθώς επίσης και τη διεύρυνση των περιοχών που δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου  όπως οι περιοχές της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας. 


Το επόμενο χρονικό διάστημα είμαστε στη διάθεση του Υπουργού να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας.


Χαιρετίζουμε τις εργασίες της Επιτροπής. Ευχαριστώ.


Site : www.omospondia.gr