Ο Συνδικαλισμός δεν είναι φέουδο κανενός - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ο Συνδικαλισμός δεν είναι φέουδο κανενός



Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών και ως νόμιμοι εκπρόσωποι των στελεχών  του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς στο  σύντομο  χρονικό διάστημα της λειτουργίας μας καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τα αδρανή χαρακτηριστικά όλων αυτών οι οποίοι ξαφνικά ΣΗΜΕΡΑ προτείνουν πως το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα στο Λιμενικό Σώμα πρέπει να έχει αλλάξει από ΧΘΕΣ!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχοντας κάνει 45 παρεμβάσεις μέσα στους 3 μήνες λειτουργίας της και έχοντας απευθυνθεί στη Βουλή των Ελλήνων με 9 επερωτήσεις για  τα προβλήματα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, φαίνεται ότι ενόχλησε όσους δεν θέλουν μια δυναμική φωνή η οποία διεκδικεί και υπερασπίζει τον συνάδελφο.

Σας γνωρίζουμε ότι στις προτάσεις οι οποίες συρρικνώνουν, περιορίζουν και καταργούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, διαφωνούμε και με στεντόρεια φωνή εκφράζουμε την αντίθεσή μας!

Απευθυνόμενοι λοιπόν στους πολιτικούς συνδυασμούς της Βουλής των Ελλήνων,  επιδιώκουμε την ενεργοποίηση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών οι οποίες δίνουν το δικαίωμα σε κάθε Έλληνα πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα και να συνδικαλίζεται. Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει ήδη επαφές με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών συνδυασμών  ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση επί των θεμάτων που μας απασχολούν.

Επίσης, αναμένουμε  από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη να διευρύνει την ατζέντα της συζήτησης για τον εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  καλώντας στο «ίδιο τραπέζι»  όλους τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος  ώστε να ξεκινήσει από μηδενική βάση η συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των Λιμενικών η οποία θα στηρίζεται στις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της πολυφωνίας.

Είναι λάθος να εκβιαστεί μια συνδικαλιστική διάταξη με "φωτογραφικό"  χαρακτήρα η οποία δεν αποτελεί προϊόν γόνιμου και ολοκληρωμένου διαλόγου… πράγμα το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το Νομοσχέδιο το οποίο προωθείται για εργασιακά και συνδικαλιστικά θέματα.

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι απειλές, ο εκφοβισμός,  η χρήση μεθόδων οι οποίες μας υπονομεύουν αλλά και οι συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων, μας συντάσσουν δυναμικά απέναντι σε αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι!  

Ο Συνδικαλισμός είναι πεδίο ελεύθερης έκφρασης, διεκδικήσεων προς όφελος των εργαζομένων, αγώνων για τη Δημοκρατία και ποτέ δεν αποτέλεσε φέουδο κανενός.