Π.Ο.Λ.: Ενεργοποίηση Γραμματείας Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Π.Ο.Λ.: Ενεργοποίηση Γραμματείας Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών




Υπεύθυνη Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.Λ. - Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ.  ΚΑΚΑ Νικολέττα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) σύμφωνα με τα όσα προβλέπει και το καταστατικό της αλλά και εναρμονίζοντας το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε μία  εποχή σημαντικών  αλλαγών, ανατροπών και ανακατατάξεων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο  ρόλο του γυναικείου φύλου στην εξέλιξη της Ελληνικής κοινωνίας και στη διαμόρφωση των συνθηκών τα οποία θα καθορίσουν το στίγμα των νέων δεδομένων σύμφωνα με τα οποία θα κληθούμε να εργαστούμε και να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς επίσης και των μελλοντικών στελεχών. Τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα το Λιμενικό Σώμα λόγω της στρατιωτικής τους δομής «αντιμετώπιζαν» τις γυναίκες για πολλά χρόνια ως μειονότητα.

Όμως όλα αυτά πλέον έχουν περάσει πια στο παρελθόν… και οι γυναίκες Λιμενικοί (Λ/Φ, Υ/Ξ, Α/Ξ) ανταπεξέρχονται πλήρως στα καθήκοντά τους  συμβάλλοντας και αυτές στην ανάδειξη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για το λόγο αυτό συστήνουμε τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) προκειμένου να προσεγγίσουμε τις γυναίκες συναδέλφους από κάθε υπηρεσία ώστε να ασχοληθούν με θέματα καθημερινής φύσης παράλληλα και με τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν  ως Λιμενικοί, ως Σύζυγοι και ως Μητέρες.

 Η Γραμματεία Γυναικών θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι δράσης της Π.Ο.Λ. και σκοπός της είναι να συσπειρώσει σε ένα συλλογικό όργανο τις συναδέλφους από όλη την Ελλάδα προκειμένου να οργανωθούν μία σειρά από δραστηριότητες :

 •         Συγκρότηση ομάδα εργασίας που θα αποφασίζει για τη λειτουργεία της Γραμματείας Γυναικών

•         Καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

•         Ημερίδες με θέμα την ένστολη γυναίκα, τη μητέρα και την οικογένεια της.

•         Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την οικογένεια και τα παιδιά.

•         Εκδρομές σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους.

•         Συμμετοχή των παιδιών όλων των συναδέλφων σε κατασκηνώσεις και σε διάφορα εκπαιδευτικά σχολεία (camp).

Με αμέριστη χαρά και τιμή προς όλες τις ένστολες γυναίκες καθώς και στις οικογένειες αυτών,  αναμένουμε τις προτάσεις σας στο email της Π.Ο.Λ.  info.omospondia@gmail.com.