ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας: Συνάντηση Βουλευτή Ν.Μαγνησίας Μαραβέγια Κ. με Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για αύξηση οργανικών θέσεων.

Σε συνέχεια των επαφών με την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ο Βουλευτής Ν.Δ Ν.Μαγνησίας Μαραβέγιας Κ. επισκέφτηκε τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κ.Κλιάρη Θεόδωρος προκειμένου να συζητήσουν την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Ν.Μαγνησίας .

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, έθεσε υπόψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρου Κλιάρη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες Τετάρτη στην έδρα του Αρχηγείου, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τα αιτήματα των Λιμενικών στο Νόμο Μαγνησίας.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων στο Νομό Μαγνησίας και στις Βόρειες Σποράδες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Ο κ. Κλιάρης εμφανίστηκε ενημερωμένος για το ζήτημα και τόνισε ότι στο πλαίσιο κατανομής των 1.500 νέων θέσεων προσωπικού που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση των μικρών νησιών. Η κατανομή θα γίνει τους επόμενους μήνες και, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, θα υπάρξει οπωσδήποτε ενίσχυση των λιμενικών υπηρεσιών και θα δοθεί έμφαση στα νησιά των Β. Σποράδων.

Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων στην Μαγνησία κατά 15 άτομα τουλάχιστον, ενώ έθεσε επίσης το ζήτημα αναβάθμισης του Λιμενικού Φυλακίου Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενικό Τμήμα, με την προοπτική ενίσχυσης της υπηρεσίας και με λιμενικό σκάφος. Πρόκειται για ένα αίτημα που προωθεί τόσο ο οικείος Δήμος, όσο ο Σύλλογος Αλιέων της περιοχής.

Εναλλακτικά, προτείνεται η επιπλέον ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εκ των οποίων 6-8 άτομα που θα στελεχώνουν την υπηρεσία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση των κ.κ. Μαραβέγια και Κλιάρη ήταν η αναβάθμιση των Λιμενικών Τμημάτων Σκοπέλου και Αμαλιάπολης σε Λιμεναρχεία. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση αυτών των δυο υπηρεσιών είναι αναγκαία και θα πρέπει να συνδυαστεί αναπόφευκτα με αύξηση των οργανικών θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες σ’ αυτές τις περιοχές.

Ο κ. Κλιάρης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα, για τα οποία είχε άμεση γνώση από τη θητεία του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Μαραβέγια για την πρόσφατη δωρεά υγειονομικού υλικού, με σκοπό την προστασία του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος από τον κορονοϊό.

Πηγή:volos.ert.gr