Επιστολή Προέδρου ΠΕΑΛΣ Πασσάκου Σ. για την ίδρυση της νεας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.)

Με αφορμή την παρουσίαση σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 στον Πειραιά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.), την οποία απαρτίζουν, σε μεγάλο βαθμό, νέες συνδικαλιστικές φωνές, εκπροσωπώντας συναδέλφους από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος, με βασικό της σκοπό την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών του συνδικαλιστικού μας κινήματος, μέσω των παρακάτω Ενώσεων Λιμενικού Σώματος:

Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας

Πρόεδρος  Μπέη Χαριτίνη

Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδος

Πρόεδρος Πλαστουργός Χαράλαμπος

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου

Πρόεδρος Μπατζομίτης Ευθύμιος

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος

Πρόεδρος Κυράνης Κων/νος

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος

Πρόεδρος Γιαταγάνας Γεωργιος

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Πρόεδρος Τσίμπλας Σπυρίδωνας

παρεμβαίνω ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ για την ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος που είμαστε σίγουροι οτι βασίζεται σε αιτήματα συναδέλφων από κάθε γωνιά της χώρας και το οποίο εγχείρημα γίνεται πράξη από ένα μείγμα παλαιών και νέων Ενώσεων, για έναν διαφορετικό τρόπο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που θα καλύψει το έλλειμμα  που υπάρχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και θα επαναφέρει την χαμένη αξιοπρέπεια του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΛΣ, αξιοπρέπεια που δυστυχώς κάποιοι λίγοι συνδικαλιστές, με λόγο και πράξεις θυσιάζουν για την ικανοποίηση του εγώ τους.

Η προσπάθειά σας έρχεται να συμβάλει στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολυφωνία και δημοκρατία, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και στα προβλήματα των συναδέλφων των οποίων η επίλυση απαιτεί την άμεση και τη βέλτιστη δυνατή προσπάθεια των Σωματείων που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, το κάθε ένα από την πλευρά του και στο μέτρο που του αναλογεί, με κοινές διεκδικήσεις, συσπείρωση και ένωση δυνάμεων.

Άλλωστε έμπρακτα πρόσφατα αποδείξαμε ως ΠΕΑΛΣ ότι πιστεύουμε στην πολυφωνία και το δημοκρατικό δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι για την επιλογή των φορέων και συνδικαλιστων που τους εκπροσωπούν με το να διαφωνήσουμε κάθετα σε πρόταση θεσμοθέτησης συνδικαλιστικού νόμου για το ΛΣ που καθόριζε ως υποχρεωτική την εγγραφή των συναδέλφων  από τη σχολή Λιμενοφυλάκων, το αμετάθετο εκτός των ΔΣ και των 180 περίπου αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας, την  απαλλαγή από την εργασία των συνδικαλιστων της εκτελεστικής επιτροπής και την απαγόρευση δημιουργίας άλλων ενώσεων πλην των μέχρι χθες υφιστάμενων, προκειμένου ο ιθύνων νους αποκλείσει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθειά σας.

Προσδοκούμε και ευχόμαστε σε μια αγαστή συνεργασία,  με ενότητα, ομόνοια, δημοκρατικές διαδικασίες, διάλογο και συνεργατικότητα.

Από πλευράς μας, είναι διαχρονικά δεδομένη, η συνδρομή και η συμβολή μας προς αυτή την κατεύθυνση, απόρροια της καθαρότητας των προθέσεων και των διαθέσεών μας, τόσο στα υπηρεσιακά θέματα, όσο και στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα και αποτελεί δέσμευση μας ότι θα εξακολουθήσουμε να συμπλεουμε, να επικροτούμε και να στηρίζουμε, αποτελεσματικές ενέργειες που θα έχουν στόχο, το συμφέρον των στελεχών και του Οργανισμού που υπηρετούμε αποτελώντας παράλληλα, όποτε απαιτείται, αντίβαρο και ανάχωμα σε τυχον μικροσυνδικαλιστικα και μικροπολιτικά συμφέροντα ή σε πρωτοβουλιες από κάθε κατεύθυνση που δε θα έχουν σκοπό-στόχο το πραγματικό όφελος των στελεχών ΛΣ και του οργανισμού που υπηρετούμε, αναλαμβάνοντας, όπως διαχρονικά έχουμε αποδείξει, την ευθύνη αλλά και το κόστος των συνδικαλιστικών μας ενεργειών.

01-10-2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ