ΜΤΝ-Το χρονικό ενός προαναφερθέντος εγκλήματος

 



Αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φωνές που διαμαρτύρονται για την προοπτική της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων  Στρατού – Αεροπορίας –Ναυτικού ως μία προσπάθεια συγκάλυψης των όσων έχει υποστεί το Μ.Τ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια από αυτούς που έχουν διαχειριστεί την τύχη του.

 

Η Ομοσπονδία μας εδώ και 2 έτη μαζί με την ΕΑΑΛΣ και σε κάποιες περιπτώσεις με την ΠΕΑΛΣ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τα κόμματα του κοινοβουλίου προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι και σήμερα αλλά και όσα διαφαίνονται ότι σχεδιάζονται για την τύχη του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού στο οποίο και είμαστε δικαιούχοι .

 

Χωρίς να χρειαστεί να αναλύσουμε με λεπτομέρεια τα οικονομικά δεδομένα της κατάστασης των Μετοχικών Ταμείων θα αναφέρουμε πως το Μετοχικό Ταμείο Στρατού παρά το γεγονός ότι είναι το ταμείο με την μεγαλύτερη εισροή πόρων και τους περισσότερους μερισματούχους αντί να είναι το πλέον εύρωστο ταμείο παρουσιάζει τεράστια ελλείμματα σε μέγεθος που η πορεία του στο μέλλον κρίνεται ως μη βιώσιμη .

 

Αντιθέτως το Μ.Τ.Ν και το Μ.Τ.Α. λόγω της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων τους παρουσιάζουν αποθεματικά που διασφαλίζουν για τους συνταξιούχους αλλά και για τα εν ενεργεία μέλη την δια βίου σταθερότητα στις προβλεπόμενες παροχές σε εφάπαξ και συντάξεις.

 

Θα αναφέρουμε μάλιστα πως το Μ.Τ.Ν έχει ήδη υποστεί, κατά την περίοδο των μνημονίων, σημαντικό κούρεμα των αποθεματικών του κατά 54 εκ. καταφέρνοντας σήμερα να καθίσταται υγιές και βιώσιμο δικαιώνοντας τις επιλογές για την ορθή οικονομική διαχείριση των εισφορών των συναδέλφων αυτών που έλαβαν τις αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του ταμείου .

 

Δυστυχώς αυτοί που αποφάσισαν για την πορεία του Μ.Τ.Σ. οδήγησαν το ταμείο στα βράχια και στο ναυάγιο της οικονομικής κατάρρευσης.

 

Τίθεται το εύλογο ερώτημα, που χάθηκαν όλα τα αυτά τα τεράστια ποσά;

 

Το χειρότερο βέβαια είναι πως αντί να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι στους οποίους θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες, αυτό που επιχειρείται σήμερα είναι η συγκάλυψη των μεθοδευμένων τραγικών επιλογών και η ομογενοποίηση των αποθεματικών ώστε οι απώλειες να κατανεμηθούν ισομερώς στους δικαιούχους και των τριών Μετοχικών Ταμείων .

 

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στην πρόσφατη δήλωση του  Πρόεδρου του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Αντιναύαρχο (ε.α.) ΠΑΠΠΑ Βελισάριου ΠΝ όταν σε συνάντηση με συνδικαλιστικούς φορείς του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  διατύπωσε  την εκτίμηση ότι δεν θα δρομολογηθεί η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

 

Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως οι εξελίξεις θα είναι δυσοίωνες και ότι μετά τις Ευρωεκλογές έχουν δρομολογηθεί κινήσεις προκειμένου το νέο οικονομικό έτος να μας βρει με αρνητικές εκπλήξεις.

 

Ως Ομοσπονδία καλούμε τους πάντες σε εγρήγορση κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ετοιμάζεται ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων και επειδή μέχρι και τώρα ουδέποτε πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας ζητούμε από όλους τους θιγόμενους είτε πρόκειται για συνάδελφους είτε για συνδικαλιστικούς φορείς είτε για την στρατιωτική μας Ηγεσία, να δράσουν δυναμικά γιατί ‘’μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται’’.



Για το ΔΣ

%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85%2004-2024%20%CE%91%CE%B8%CE%BF%CF%852



Νεότερη Παλαιότερη