Εκδικάστηκε σήμερα 04 Απριλίου 2024 η αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

 


Σήμερα 04 Απριλίου 2024 εκδικάστηκε, μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές, η προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέχρι και σήμερα.

Η Π.Ο.Λ. είναι η μοναδική Ομοσπονδία Λιμενικών (δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο) που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το  ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021.

Όπως είχαμε ενημερώσει  το ΣτΕ  είχε αντιληφθεί την σπουδαιότητα του ζητήματος καθότι οι λόγοι που προβάλαμε ως συνδικαλιστικό όργανο και θεσμικοί εκπρόσωποι των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης αφού ρυθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία  του σώματος και διαμορφώνουν τις συνθήκες εργασίας των στελεχών, και για το λόγο αυτό είχε αναθέσει την υπόθεση σε  πολυμελέστερο όργανο.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του ΣτΕ η οποία θα δικαιώσει όχι μόνο την Ομοσπονδία μας για τον αγώνα που έχει κάνει για να αποδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα των διατάξεων που διέπουν το ΠΔ 11/21 αλλά και γιατί θα αποτελέσει χρήσιμο νομικό επιχείρημα για τα στελέχη που έχουν αδικηθεί με την εφαρμογή των διατάξεων ενός Προεδρικού Διατάγματος μεταθέσεων που μέχρι και σήμερα έχει μόνο βλαπτικές επιδράσεις στους συναδέλφους. 

Συμπληρώνοντας μια 4ετία με αλαλούμ σε μεταθέσεις, με 10 τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου, με τους συναδέλφους στα νησιά εγκλωβισμένους και με 1500 οικογένειες στην ρουλέτα των αποσπάσεων εμείς επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο, αυτόν της σύγκρουσης με τους πραγματικούς αυτουργούς αυτής της προσβλητικής για το Σώμα κατάστασης, επιλέξαμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους δίπλα στο συνάδελφο.   




Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent




Νεότερη Παλαιότερη