ΕΠΛΣ Κ.Ελλάδος: Ενημερωτική επίσκεψη στη Σκόπελο

 



Επίσκεψη στην Λιμενική Αρχή της Σκοπέλου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος Κυράνης Κωνσταντίνος την 1-11-23.

Βασικός λόγος της επίσκεψης αποτέλεσε η ανακοίνωση των μεταθέσεων σύμφωνα με την οποία μετατίθενται 5 στελέχη από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που  μετατίθενται στελέχη από μια υποστελεχωμένη νησιωτική υπηρεσία σε κάποια άλλη χωρίς μάλιστα να το επιθυμούν και να το έχουν αιτηθεί.

Φαντάζει αδιανόητο από μία υπηρεσία με προβλεπόμενη οργανική σύνθεση 30 ατόμων στην οποία τα στελέχη που καταλαμβάνουν θέση είναι 23 και στην πραγματικότητα υπηρετούν 17 , το σοφά πλασμένο καθεστώς των μεταθέσεων να μειώνει σε επικίνδυνα επίπεδα των αριθμό των υπηρετούντων μεταθέτωντας 5  στελέχη απο αυτά σε κάποια άλλη νησιωτική Αρχη .


Η Σκόπελος είναι η μοναδική νησιωτική Λιμενική Αρχή στην επικράτεια που καλύπτει με το προσωπικό της την επιβατική κίνησή σε 3 διαφορετικά λιμάνια αυτά της  Σκοπέλου, του Αγνώντα και της Γλώσσας στη οποία μάλιστα λειτουργεί παράλληλα και Λιμενικό Φυλάκιο.


Ασταμάτητα τα δρομολόγια και χιλιάδες οι πολίτες που καταφτάνουν από διαφορετικά λιμάνια  (Βόλος, Θεσσαλονίκη,  Μαντουδι, Άγιος Κωνσταντίνος)στο  νησί της Σκοπέλου .

Η Ένωσή μας μέσω της Π.Ο.Λ έχει εκφράσει στην Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία την αντίθεσή της για το ισχύον καθεστώς των μεταθέσεων και θα συνεχίσει να αντιδρά μέχρι και την θέσπιση ενός δίκαιου συστήματος που δεν θα προκαλεί αυτού του είδους τα παρατράγουδα στους συναδέλφους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι συνάδελφοι έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα που απαντήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ένωσης και αφορούν στα ασφαλιστικά ,στα μισθολογικά και σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν προωθηθεί και διεκδικούνται από την Π.Ο.Λ.

Η Ένωσή μας έχοντας μια πολυετή και δυναμική παρουσία στα συνδικαλιστικά δρώμενα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους συναδέλφους ακόμη και αν χρειαστεί να καταγγέλλει, να στυλιτεύσει όσους θεωρούνται ως υπεύθυνοι και δημιουργοί αρνητικών καταστάσεων που φέρουν σε αδιέξοδο τα στελέχη.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που τους αφορούν. 

 

Για το Δ.Σ 


Ο Πρόεδρος                     Ο Γ.Γραμματέας

 

Κυράνης Κων/νος             Μαχαίρας Νικόλαος







Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη