Η Π.Ο.Λ στην τελετή ορκωμοσίας στη σχολή Λιμενοφυλάκων

 



Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2023-2024 προερχόμενων από το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Στη τελετή που έλαβε χώρα την 4-10-23 στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπαίδευσης Παλάσκα εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά και παρευρέθη η Ηγεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και πλήθος κόσμου καλεσμένη ήταν και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο Κυράνη Κωνσταντίνο. 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή της Σχολής Λιμενοφυλάκων Πλοίαρχο ΛΣ Φραγκιά Χρήστο για την πρόσκληση και να τον συγχαρούμε για την άρτια οργάνωση της τελετής. 

 

Αφού ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στους νέους συναδέλφους μας θα αναφέρουμε οτι ως Ομοσπονδία έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές τη Σχολή Λιμενοφυλάκων προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης. 

 

Θεωρούμε όμως πως πρωταρχικό μέλημά μας θα παραμείνει η αποκατάσταση του θέματος με την μείωση των εισαχθέντων σπουδαστών μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων αφού από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά ο αριθμός των εισακτέων χρόνια θα μειωθεί κατά 40% ήτοι από 100 στους 60 με ορατό τον κίνδυνο σε 2 χρόνια από τώρα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων λόγω έλλειψης κενών οργανικών θέσεων στο βαθμό του Λιμενοφύλακα. 


Για το ΔΣ


Νεότερη Παλαιότερη