ΕΠΛΣ Κ.Ελλάδος: Απογύμνωση των Β.Σποράδων



 

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Π.Ο.Λ ( εδώ ) και ( εδώ ) η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος υποχρεώνεται να αντιδράσει και να καταγγέλλει κάθε υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση των φετινών μεταθέσεων αφού στο πλαίσιο μιας προσπάθειάς για ενίσχυση των νησιωτικών υπηρεσιών κατάφεραν να απογυμνώσουν ,προκλητικά και αδικαιολόγητα τα νησιά των Β.Σποράδων. 

 

Αφού επί 4 χρόνια δεν φρόντισαν να ενισχύσουν με προσωπικό την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο καθώς δεν έγιναν επί της ουσίας τακτικές μεταθέσεις, αφού εγκλώβισαν για πολλά έτη στην ίδια υπηρεσία τα στελέχη που θέλουν να μετακινηθούν στον τόπο επιλογή τους, έρχονται τώρα με ένα νέο αφήγημα να μεταθέσουν σε άλλα νησιά ένα σημαντικό αριθμό συνάδελφων που υπηρετεί στις Β.Σποράδες χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν. 

 

Φτάσαμε δηλαδή , για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο που αντί να αμείβονται με κάθε μέσο αυτοί που υπηρετούν τα νησιά μας στο τέλος να εκδιώκονται  με τον χειρότερο τρόπο.

 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σκοπέλου που λειτουργεί στα όρια της ανοχής και της υποστελέχωσης  ,δοκιμάζοντας τις αντοχές των συνάδελφων με πέντε (05) εξ αυτών να μετατίθενται σε άλλες νησιωτικές υπηρεσίες . Ανάλογη και η περίπτωση της Σκιάθου που γνωρίζει μείωση και αυτή καταλήγοντας να πανηγυρίζουμε που δεν φεύγει κάποιος από την ξεχασμένη από κάθε ενίσχυση σε προσωπικό, Αλόννησο .  

 

Ουδέποτε είχαμε φανταστεί πως θα έφτανε οι μέρα που αυτοί που υπηρετούν στα νησιά μας θα προσέφευγαν σε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να παραμείνουν στην υπηρεσία που υπηρετούν, την ώρα μάλιστα που κανείς άλλος δεν επιθυμεί μετάθεση σε νησιωτικές υπηρεσίες. Σημειωτέον πως  οι συνάδελφοι αυτοί υπηρετούν όλα τους τα χρόνια σε νησιά !!!

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ έχει εκδώσει δεκάδες ανακοινώσεις τα τελευταία χρόνια καταδικάζοντας το υπάρχον σύστημα μεταθέσεων ,με την Ηγεσία του Αρχηγείου να μην αντιδρά  ενώ  δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος της Μαγνησίας θυμάται τα νησιά των Β.Σποράδων μόνο κατά την διάρκεια των προεκλογικών περιόδων .

 

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ενίσχυση των Β.Σποράδων ,για τη θέσπιση ενός δίκαιου και λειτουργικού συστήματος μεταθέσεων θεωρώντας ως επιτακτική υποχρέωση της Διοίκησης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ την ικανοποίηση των αιτημάτων των συναδέλφων που υπηρετούν σε Σκόπελο-Σκιάθο και επιθυμούν να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις υπηρεσίες που ήδη υπηρετούν .     

 

 

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ.Γραμματέας

 

Κυράνης Κων/νος                Μαχαίρας Νικόλαος





Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη