Ένωση Λιμενικών ΚΔ Ελλάδας: Συνάντηση με Διοικητή 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

 



Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2023 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της  Ένωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής Ελλάδας  με τον Διοικητή της 5ΗΣ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Πλοίαρχο Λ.Σ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΙΩΑΝΝΗ.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, είχαμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε τον κ. Διοικητή, να του ευχηθούμε καλή και παραγωγική θητεία, και να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή μας και στα οποία έχουμε λάβει γνώση.                                                                                                              Συγκεκριμένα τέθηκαν ως θέματα: Η υποστελέχωση των Λιμενικών Αρχών, με συνέπεια την υπερεργασία πολλές φορές ως προς τις ώρες απασχόλησης, τις αυθαίρετες ερμηνείες του Κανονισμού ωραρίου εργασίας σε βάρος στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τις άδειες από Λιμενικό Τμήμα σε Λιμενικό Τμήμα, από Λιμεναρχείο σε Λιμεναρχείο, την επιφόρτιση των συναδέλφων με πολλά παράλληλα αντικείμενα απασχόλησης, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κάτι που πολλές φορές γίνεται αιτία οι ίδιοι οι συνάδελφοι να δαπανούν δικούς τους πόρους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εργασίας τους.                Επίσης συζητήθηκε η διαδικασία τοποθέτησης στελεχών σε Λιμενικά τμήματα, και ενημερώθηκε ο κ. Διοικητής για περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν χορηγήθηκε  φύλλο πορείας σε συναδέλφους  όταν αυτοί τοποθετηθήκαν σε Λ/Τ, για περίπτωσης  καθυστέρησης προωθήσεις ατομικών αναφορών των συναδέλφων καθώς και το πρόβλημα που υπάρχει  όταν η εξωτερική υπηρεσία εκτελείται από ένα στέλεχος στα πορθμεία Ρίο-Αντίρριο,  Αστακός –Ιθάκη.

Ενημερώσαμε για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή μας, με κυριότερο του Λιμεναρχείου Κατακόλου όπου οι συνάδελφοι εκτελούν υπηρεσία σε κτήριο που έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο κατεδαφιστέο. Ενημερώσαμε για ενέργειες αλληλογραφία και συναντήσεις μας από τον Μάρτιο του 2023 με δήμαρχο Αιγιαλείας, την πρόεδρο λιμενικού ταμείου Αιγιαλείας αλλά και με πολιτικούς φορείς, έτσι ώστε  το Λιμενικό τμήμα Αιγίου να γίνει  Λιμεναρχείο ή Λιμενικό τμήμα με στελέχωση από το ΥΝΑΝΠ.                                               

Επίσης  τέθηκαν στον κύριο Διοικητή και συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας με αίτημά μας την επίλυση τους.  

                                                                                      

 

Ο κ. Διοικητής  από την πλευρά του μας ευχαρίστησε για τις ευχές, δεσμεύτηκε για την προσπάθεια επίλυσης σε ζητήματα που κατά καιρούς θα αφορούν τους συναδέλφους, μας ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο μας, δηλώνοντας  παράλληλα ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή στην Ένωσή μας και ότι θα είναι αρωγός στο έργο μας και τα δίκαια αιτήματα μας.

Ως ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ  ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ευχαριστήσαμε τον κύριο Διοικητή για τον χρόνο και την φιλοξενία και δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε παρόντες όταν μας χρειαστεί ώστε να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με σκοπό το καλό των συναδέλφων μας.                   

Ευελπιστούμε σε συνέχιση  καλής συνεργασίας και ευχόμαστε τα καλύτερα.


sign



Νεότερη Παλαιότερη