Συνάντηση με κο. Δήμαρχο και κο. πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Συνάντηση με κο. Δήμαρχο και κο. πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας

 



Με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. ΓΚΙΖΑ Βασίλειο συναντήθηκε την Παρασκευή 17-03-2023  αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟ Χαράλαμπο τον Γ. Γραμματέα ΤΣΙΟΝΑΚΑ Θωμά και τον Ά Αντιπρόεδρο ΡΟΖΟ Γεώργιο.  Παρών, κατά την  συνάντηση, ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου ο κ. ΤΣΕΛΙΟΣ Σπυρίδων.

 Στην συνάντηση από μεριά μας συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους στην λιμενική αρχή Ναύπακτου με την τεράστια αρμοδιότητα καθώς και του Λιμενικού φυλακίου Αντιρρίου.  Ενημερώσαμε για την κατάσταση του φυλακίου Αντιρρίου (δείξαμε βίντεο) και την προσπάθεια που καταβάλουμε για αντικατάσταση ή για την επισκευή του έτσι ώστε να μην εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των συναδέλφων μας. Τόσο ο κύριος Δήμαρχο όσο και ο πρόεδρος του Δ. Λ. Ταμείου έδειξαν ενδιαφέρον και προσφερθήκαν να παρέμβουν ώστε να είναι λειτουργικό και ασφαλές για τα στελέχη του Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ. Εμείς από την μεριά μας τους ευχαριστήσαμε και τους ενημερώσαμε ότι έχουμε ήδη κάνει ενέργειες για άμεση αντικατάσταση του και περιμένουμε απάντηση τις επόμενες μέρες όπου αν δεν ευοδωθούν θα ζητήσουμε να παρέμβουν.

 Επίσης συζητήθηκε και η αναβάθμιση της Λιμενικής αρχής Ναυπάκτου, αναδείξαμε ότι οκτώ έτη μετά  τη δημοσίευση και ισχύ του Π.Δ. 81/2014, γνωστού και ως «Λιμενικού Καλλικράτη», δυνάμει του οποίου η Λιμενική αρχή Ναύπακτου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα, διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος η δημιουργία πλειάδας προβλημάτων, με κυριότερο για εμάς την ασφάλεια των συναδέλφων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας αλλά και τη διαδικασία στελέχωσης και τοποθέτησης προσωπικού.                                                                                                                                                         Ο κ. Δήμαρχος  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας μας ανέδειξαν και άλλες αρνητικές παράμερους  με τοπικές προεκτάσεις που προκλήθηκαν από την υποβάθμιση της Λιμενικής αρχής και  συμφωνήθηκε από κοινού ότι είναι καίριας σημασίας για την τοπική κοινωνία η αναβάθμιση της σε αυτοτελή Υπηρεσία. Στο τέλος της συζήτησης, ευχαριστήσαμε αμφότερους τον κο Δήμαρχο και τον κο Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Ναυπακτίας για την ανταπόκρισή τους, ενώ μας ευχήθηκαν καλή δύναμη στο συνδικαλιστικό έργο και ότι  ο Δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια μας για αναβάθμισης του ρόλου της Λιμενικής Αρχής Ναυπάκτου, με σημαντικό τοπικό αντίκτυπο.