Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου κ.Μπέου εις βάρος των συναδέλφων μας.


.com/img/a/Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Κεντρικής Ελλάδος 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Δήμαρχος Βόλου κ.Μπέος έχει καταφερθεί εις βάρος των συνάδελφων μας κυρίως σε περιπτώσεις που εκτελούν την υπηρεσία τους στο λιμάνι του Βόλου.

 

Οι ίδιοι συνάδελφοι που ασκούν τα καθήκοντα τους στην εξωτερική υπηρεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείο Βόλου και αντιμετωπίζονται με προσβλητικό τρόπο από τον Δήμαρχό μας ως "περίεργοι Λιμενικοί που κόβουν κλίσεις " , ως "τελειωμένοι και δήθεν " , που απειλούνται με μετάθεση, είναι οι ίδιοι που σώζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο με αυταπάρνηση και αυτοθυσία ,που ξεκινούν την βάρδια τους χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν στα σπίτια και την οικογένειά τους .

 

Δεν διεκδικούμε "το αλάθητο του Πάπα ", όμως και εμείς Βολιώτες είμαστε, εδώ ζούμε , σε αυτό τον ευλογημένο τόπο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και αγαπάμε την πόλη μας, τον Βόλο .

 

Υπό αυτό το πρίσμα υπηρετούμε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και προσφέρουμε υπηρεσίες στους πολίτες αυτού του τόπου αλλά και όσους επισκέπτονται την όμορφη πόλη μας ,μια πόλη που ο Δήμαρχος Βόλου κ.Μπέος με τα έργα που έχει κάνει την έχει καταστήσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Στο ευρύ αντικείμενο της επαγγελματικής δραστηριότητας συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος της χερσαίας ζωής Λιμένα ,στη παραλία Βόλου. Καθημερινά ελέγχουμε τον χώρο προλαμβάνοντας καταστάσεις που θα εμποδίσουν τους πολίτες να απολαύσουν την βόλτα και τη διαμονή τους στην όμορφη πόλη μας .Όταν θα χρειαστεί θα επιβληθούν οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ ενώ σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε συστάσεις και καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο χώρο αρμοδιότητάς μας.

 

Οφείλουμε να είμαστε παντού και είμαστε πανταχού παρόντες προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε επικίνδυνη συμπεριφορά προστατεύοντας τους πολίτες σε ξηρά και θάλασσα.

 

Την Καθαρά Δευτέρα πολίτες ανέφεραν στην υπηρεσία μας πως όχημα του Δήμου (μηχανική σκούπα ) κατά την διαδικασία καθαρισμού της παραλίας, πάτησε κατά λάθος ένα αδέσποτο γατάκι.

 

Με τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και το νομικό πλαίσιο που διέπει την κακοποίηση αδέσποτων ζώων επιβάλλεται η ευαισθητοποίηση των αντανακλαστικών των υπηρεσιών καθώς και η ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

 

Είναι προφανές πως ο οδηγός του οχήματος δεν είχε πρόθεση να πατήσει το ζώο ,έπρεπε όμως να καταθέσει στην υπηρεσία μας για όλα όσα συνέβησαν. Φυσικά ουδέποτε κρατήθηκε στη υπηρεσία μας ,ούτε διαπιστώθηκε πρόθεση κακοποίησης του αδέσποτου ζώου. Αμέσως μετά την κατάθεσή του αποχώρησε από τη Λιμενική Αρχή ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας.

 

Αυτό έγινε και τίποτα παραπάνω.

 

Το όσα αναφέρουμε προκύπτουν από την υπηρεσιακή αλληλογραφία και δεν αποτελούν θεωρητικές προσεγγίσεις.

 

Θα πρέπει δε να τονίσουμε πως η συμπεριφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ διέπεται από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, ενώ κάθε έτος όλοι μας αξιολογούμαστε και κρινόμαστε από τους ανώτερούς μας .Τα στελέχη του Κ.Λ.Βόλου ουδέποτε έχουν απασχολήσει το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με παρεκλίνουσες και μη προβλεπόμενες συμπεριφορές.

 

Για τον λόγο αυτά δεν δεχόμαστε από κανέναν να μας προσβάλει και να μας απειλεί επειδή κάνουμε τη δουλειά μας, ακόμη και όταν αυτός είναι ο Δήμαρχός μας τον οποίον σεβόμαστε και εκτιμούμε.

 

Οφείλει όμως και αυτός  να σέβεται κάθε ένα από εμάς είτε είναι η Λιμενάρχης είτε όποιο στέλεχος υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς είμαστε οικογενειάρχες με αξιοπρέπεια και τιμούμε την πατρίδα , υπηρετώντας το Λιμενικό Σώμα.

 

Θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πως για τους Λιμενικούς δεν υπάρχουν αργίες, εργαζόμαστε όλα τα Σαββατοκύριακα, τα Χριστούγεννα ,το Πάσχα ,στις Εθνικές επετείους ,τις Απόκριες ,είμαστε παρόντες ως εργαζόμενοι σε κάθε εκδήλωση που γίνεται στην παραλία του Βόλου και όχι μόνο . 

 

Αναφορικά δε με την αρμοδιότητά μας στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα ένα μήνα  πριν κατά την επίσκεψή του στη πόλη μας ακούσαμε από τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη πως το κομμάτι της παραλίας θα παραχωρηθεί στον Δήμο Βόλου ο οποίος θα αναλάβει και την αστυνόμευσή του .

 

Σήμερα όμως που μιλάμε τα όσα ανέφερε ο Υπουργός μας υφίστανται σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο αφού η παραλία του Βόλου συνεχίζει να αστυνομεύεται από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του.

 

Ως εκ τούτου, μέχρι να γίνουν και αν τελικά γίνουν πράξη, τα όσα ανέφερε ο κ.Πλακιωτάκης, εμείς οι Λιμενικοί θα συνεχίσουμε να προστατεύομε τους πολίτες αυτής της πόλης, θα είμαστε στην παραλία του Βόλου προκειμένου τα παιδιά μας να μπορούν να παίζουν αμέριμνα και θα παρέχουμε υπηρεσίες στους τουρίστες που καταφτάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου για να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας .

 

Διανύοντας μάλιστα, έστω και ανεπίσημα, την προεκλογική περίοδο περιμένουμε από τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Ν.Μαγνησίας όπως επιδεικνύουν αντανακλαστικά με ταχύτητα φωτός για να υπερθεματίσουν την συμβολή τους στις θετικές εξελίξεις που μας αφορούν, να είναι διπλά μας και στα δύσκολα, όταν δηλαδή βάλλεται το κύρος και η αξιοπρέπεια αυτών που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές, που είναι επί 24ώρου βάσης πάνω σε οχήματα και σκάφη για να παρέχουν βοήθεια όπου και αν χρειαστεί, που μεταφέρουν με ασφάλεια ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας στα νησιά μας , αυτούς που έχουν "καθαρίσει" το λιμάνι του Βόλου και την παραλία από κάθε παραβατική δραστηριότητα δίνοντας καθημερινά τεράστιο αγώνα κατά τις μάστιγας των ναρκωτικών.

 

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Λιμενικοί ,είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε στο Λιμενικό Σώμα που έχει βραβευτεί για το έργο και την προσφορά του στην ανθρωπότητα του από Ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις.   


Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                  ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  

Νεότερη Παλαιότερη