Απάντηση ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη σε ερώτημα κ. Μεϊκόπουλου για την Λιμενική Αρχή Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Απάντηση ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη σε ερώτημα κ. Μεϊκόπουλου για την Λιμενική Αρχή Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου

 


 

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος για την αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου από εποχικό φυλάκιο σε Λιμενικό Τμήμα με μόνιμη στελέχωση, η Ένωσή μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομού Μαγνησίας κ.Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο όπου και έθεσε μεταξύ άλλων και το φλέγον αυτό ζήτημα .

 

Ο κ.Μεϊκοπουλος αναγνώρισε τη σοβαρότητα του αιτήματός μας και για το λόγο αυτό ανέλαβε πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σημαντικότητας της αναβάθμισης της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου.

 

Στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλε στον ΥΝΑΝΠ (εδώ) κ.Πλακιωτάκη τονίζει

 "Από το 2020, έχουν προκύψει νέα δεδομένα στο Λιμενικό Σώμα, με αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1.500 (σύνολο σήμερα 9.500 οργανικές θέσεις). Τα νέα δεδομένα, δίνουν τη δυνατότητα στελέχωσης και επαναλειτουργίας λιμενικών σταθμών, όπως αυτός του Αγ. Ιωάννη, με στόχο την βέλτιστη δυνατή εποπτεία παραθαλάσσιων περιοχών. "

 

 

Στην σχετική απάντηση του ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν και δεν δόθηκαν διευκρινήσεις πάνω σε όσα ερωτούν τα στελέχη μέσω της ΈΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος επιβεβαιώνεται όμως πως η προοπτική μετατροπής σε Λιμενικό Τμήμα με μόνιμη στελέχωση έχει τεθεί σε ρεαλιστική βάση. 

 

Στην απάντηση του ο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκης (εδώ) μεταξύ άλλων τονίζει 

"Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν εξέτασης από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της επανίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου. Σημειώνεται ότι, επί του παρόντος,το εν λόγω αίτημα επανεξετάζεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ως προς την ύπαρξη νέων στοιχείων προκειμένου η ίδρυση νέας Λιμενικής Αρχής με έδρα τον Άγιο Ιωάννη Μουρεσίου να τεθεί εκ νέου υπ΄ όψιν του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού προς έκδοση σχετικής γνωμοδότησης. "

 

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχή Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενικό Τμήμα μέσα από τον κοινό μας αγώνα με τους τοπικούς φορείς και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Μαγνησίας . 


Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Κυράνης Κωνσταντίνος         Μαχαίρας Νικόλαος