ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: Συνάντηση με τον Βουλευτή ΝΔ Μπουκώρο Χρήστο.

 


Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε την 27-12-22 συνάντηση με τον Βουλευτή ΝΔ Ν.Μαγνησίας Μπουκώρο Χρήστο.

 

Η Ένωσή μας ως μέλος της Π.Ο.Λ οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τον κ.Μπουκώρο Χρήστο καθώς κατά τη διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ τον Απρίλιο του 2022 όταν και επιχειρήθηκε η κατάργηση της Ομοσπονδίας μας και των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της ήταν ο πρωτοστάτης αναχαίτισης της αναίτιας επιχείρησης περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

 

Οφείλουμε παράλληλα να αναγνωρίσουμε την προσφορά του Βουλευτή στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους στον Ν.Μαγνησίας.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας με το σωματείο μας συζητήθηκαν:

 

1. Η ενίσχυση των υπηρεσιών των Β.Σποράδων καθώς και η τοποθέτηση συνάδελφων που προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και προκύρηξης μέσω ΑΣΕΠ.

2.Η αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λ/Τ με μόνιμη σύνθεση για όλο τον χρόνο.

3.Η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Λ/Σ Αγίας ΚυριακήςΤρικέρων

4. Η αναβάθμιση του Λ/Τ Αμαλιάπολης σε υπηρεσία που θα προβλέπει οργανική σύνθεση άνω των 20 στελεχών.

5.Η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο και ενίσχυση των υπηρεσιών στη Κεντρική Ελλάδα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους που υπηρετούν χρόνια μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους να μετακινηθούν εκεί που επιθυμούν.

 

Ταυτόχρονα συζητήσαμε με τον κ.Μπουκώρο για τις εξελίξεις που αφορά στα οικονομικά μας ,τη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση του 1% υπέρ ΜΤΝ αλλά και το επίδομα των 600 ευρώ και την φορολόγησή του .

 

Παράλληλα με τον κ.Μπουκώρο συζητήσαμε την προοπτική της χορήγησης του επιδόματος επικινδυνότητας στους ένστολους.

 

Αναλύθηκε το οικονομικό και το ασφαλιστικό υπόβαθρο μιας τέτοιας αναγνώρισης καθώς θα αποτελέσει υπέρβαση για τα δημοσιονομικά της Κυβέρνησης χωρίς όμως να αποκλείεται μια τέτοια θετική εξέλιξη.

 

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει να αναδεικνύει το προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους αναγνωρίζοντας την προσφορά όσων υπηρετούν την πολιτική έχοντας ως βασική αρχή την υπεράσπιση των θεμελιωδών άρχων της Δημοκρατίας, και την προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης του συνδικαλιστικού κινήματος στους ένστολους. 



Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας 

Κυράνης Κωνσταντίνος Μαχαίρας Νικόλαος 




Νεότερη Παλαιότερη