Σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς φορείς πραγματοποίησε η Π.Ο.Λ στο Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς φορείς πραγματοποίησε η Π.Ο.Λ στο Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 



Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Κυράνης Κωνσταντίνος, η Γεν.Γραμματέας Μπέη Χαριτίνη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκης Εμμανουήλ πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Β' Υπαρχηγό Υποναύαρχο ΛΣ Τσελίκη Αλέξανδρο, τον Κλαδάρχη Διοίκησης Υποναύαρχο ΛΣ Μάζη Αντώνιο ενώ ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς φορείς για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους ,όπως:

 

●  Η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων, οι πρόσφατες αλλαγές στο οργανόγραμμα και οι δυνατότητες βελτίωσης του καθεστώτος των μεταθέσεων προκειμένου τα όσα χρήματα δεσμεύονται να διατίθενται υπέρ των στελεχών που επιθυμούν να μετακινηθούν και όχι σε μεταθέσεις που θα ακυρωθούν με τη διαδικασία των προσφυγών.

 

●  Η μετατροπή σε μετάθεση των περιπτώσεων που συνάδελφοι τελούν σε απόσταση και δικαιωματικά θα πρέπει να μετακινηθούν εκεί που επιθυμούν, καθώς παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα που γεννά ελπίδες και προσδοκίες χωρίς όμως να παρέχει βεβαιότητα.

 

●  Ενημερωθήκαμε για την προκήρυξη διαγωνισμών πρόσληψης Αξιωματικών, στο άμεσα προσεχές διάστημα ,στις κατηγορίες :

1. Οικονομικών

2. Νομικών

3. Τεχνικών

4. Δεύτερη σειρά (100 ) στελεχών ΔΠΓ – ΔΜΓ ειδικοτήτων Κυβερνήτη ή Μηχανικού ,

 

ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για την εισαγωγή των 20 περίπου τελευταίων επιλαχόντων της προκήρυξης Λ/Φ  μέσω ΑΣΕΠ του έτους 2019. 

 

● Κοινή διαπίστωση αποτελεί η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων τόσο για την ορθή κατανομή των συναδέλφων σε όλες τις υπηρεσίες όσο για την πρόσληψη Λιμενοφυλάκων με τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική παρέμβαση οι θέσεις Λ/Φ που θα διατεθούν για τους διαγωνισμούς τα έτη 2024-25 δεν θα μπορούν να υπερβούν τις 10 ανά έτος από 100 που είναι σήμερα.

 

●  Θεωρούμε πως το σύνολο των στελεχών που θα ενταχθούν στο σώμα μετά την αποφοίτηση των 100 περίπου Αξιωματικών ΔΠΓ – ΔΜΓ ειδικοτήτων Κυβερνήτη ή Μηχανικού που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους σε λίγες μέρες, των 70 επιλαχόντων Λ/Φ της προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ του έτους 2019 που αποφοιτούν τον μήνα Δεκέμβριο και 97 Λ/Φ που εισήχθησαν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων και αποφοιτούν τον Γενάρη του 2023 είναι μεν ένας σημαντικός αριθμός αλλά όχι αρκετός προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν κυρίως στα νησιά μας .

Σε αυτόν τον αριθμό βέβαια θα προσθέσουμε και άλλους 100 Αξιωματικούς (ΔΠΓ – ΔΜΓ) ειδικοτήτων Κυβερνήτη ή Μηχανικού που θα εισαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και αναμένει να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους μέχρι το καλοκαίρι του 2023 όπου και θα τοποθετηθούν στα σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

● Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας στα νησιά με βασική μέριμνα τη στέγαση, τα προβλήματα των υπηρετούντων στα πλωτά, αλλά και ασφαλιστικά -μισθολογικά ζητήματα .

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών γίνεται κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, στα νησιά, στη περιφέρεια, στην Αττική μέσα από την καθημερινή επαφή με τα μέλη μας .

 

Αυτή την βιωματική εμπειρία την μεταφέρουμε με δημιουργική διάθεση, καταθέτοντας παράλληλα και προτάσεις στη πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία προκειμένου να βρεθούν λύσεις υπέρ των συναδέλφων.

 

Είναι πασιφανές πως μετά από 2 χρόνια λειτουργίας της Π.Ο.Λ, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των στελεχών, κάθε βαθμίδας και θέσης, πως ο μοναδικός μας στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των συνάδελφων όπου και αν αυτοί υπηρετούν, αξιοποιώντας κάθε θετική διάθεση για συνεργασία και δημιουργικό διάλογο .

 

Έτσι θα πορευθούμε και τα επόμενα χρόνια.


.com/img/a/

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent