Ομιλία Προέδρου Π.Ο.Λ. στο συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ.

 



  Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά ως Πρόεδρος της Π.Ο.Λ να παρευρίσκομαι στη συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ. Ευχαριστώ το Πρόεδρο κ.Πασσάκο Σ. και το ΔΣ της Ένωσης καθώς έχουμε στενή συνεργασία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατορθώσαμε πολλά. Επίσης θα τους συγχαρώ για την άρτια οργάνωση του συνέδριου και την μοναδική φιλοξενία .

 

Με τις 10 πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας σε όλη την Επικράτεια εκφράζουμε μια διαφορετική φωνή που στόχο έχει τη βελτίωση των συνθηκών στη ζωή των Λιμενικών. 

 

Στη πορεία μας αυτή παρά το ότι αρχικά αντιμετωπιστήκαμε με δυσπιστία, δύο χρόνια αργότερα μπορώ να πω ότι δρέπουμε καρπούς μιας σοβαρής και υπεύθυνης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των συνάδελφων.

 

Θα εστιάσω την τοποθέτησή μου σε 3 άξονες. Συνδικαλισμός-ενημέρωση –συνεργασία .

 

Συνδικαλισμός

Θεωρείται αδιανόητο εν έτει 2022 να διεκδικούμε την συνδικαλιστική μας ελευθερία και τη δυνατότητα να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Είναι θλιβερό να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει συνδικαλισμός στο Λιμενικό Σώμα τη στιγμή που τα σωματεία μας λειτουργούν και εκπροσωπούν τους συναδέλφους εδώ και 30 έτη .

Κύριε Αρχηγέ είναι επιβεβλημένο να λήξει το ζήτημα με τη συνδικαλιστική δράση και εκπροσώπηση . 

 

Ενημέρωση

Βλέπουμε εντός της αίθουσας τους βουλευτές των κομμάτων και εκτός από αυτούς της Κυβέρνησης είναι παρόντες εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ .Όπως διαπιστώσατε και από τις τοποθετήσεις τους γνωρίζουν άριστα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Αυτό συμβαίνει επειδή ως Π.Ο.Λ έχουμε φροντίσει να ενημερώσουμε όλα τα κόμματα της Βουλής προκειμένου να τους κάνουμε κοινωνούς των προβλημάτων που μας απασχολούν ώστε να συμβάλουν στην επίλυσή τους .

 

Συνεργασία   

Συμβάλαμε μέσω της συνεργασίας μας με την ΠΕΑΛΣ και με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών να αποτρέψουμε έστω και προσωρινά την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη μείωση στο 50% των πόρων υπέρ ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ που προέρχονται από τα εξοπλιστικά προγράμματα .Επίσης καταφέραμε να πετύχουμε την τροποποίηση σχετικής διάταξης στο Νόμο του Υπουργείου Εργασίας που καταργεί και στους ένστολους το 1% στην εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των Μετοχικών Ταμείων. 

 

Μπορεί ως συνδικαλιστές να διαφωνούμε μεταξύ μας ,να συγκρουόμαστε να εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις ,όμως, ο Υπουργός μας και η πολιτική ηγεσία, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και το επιτελείο του, η ΠΟΕΠΛΣ, η ΠΕΑΛΣ, η ΕΑΑΛΣ και η ΠΟΛ ανήκουμε στην ίδια ομάδα, στην ίδια πλευρά .

 

Απέναντί μας δεν έχουμε τους εαυτούς μας, έχουμε όλους αυτούς που λοιδορούν το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του, αυτούς που στην προσπάθειά τους για πετύχουν λίγη δημοσιότητα προκαλώντας την κοινή γνώμη δεν διστάζουν να μας κατηγορήσουν ως δολοφόνους και οργανωμένα μέλη μιας κρατικής σπείρας που απαγάγει και πνίγει μετανάστες. 

 

Κύριε Αρχηγέ, αξιότιμοι κ.Βουλευτές ,αγαπητοί εκπρόσωποι των Σωματείων εκλεκτοί συνάδελφοι, όλοι εμείς αποτελούμε μια μεγάλη οικογένεια και οφείλουμε μέσα από τη διαφορετικότητα μας να πορευτούμε μαζί σε ένα κοινό αγώνα, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στο Λιμενικό Σώμα , στους συναδέλφους. 

 

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου .

Νεότερη Παλαιότερη