Προβλήματα στελέχωσης Λιμενικής Αρχής Καρύστου Ν. Ευβοίας - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Προβλήματα στελέχωσης Λιμενικής Αρχής Καρύστου Ν. Ευβοίας

Το Δ.Σ της Ένωσης Λιμενικών Εύβοιας (Π.Ο.Λ.), έχοντας ως κεντρική του θέση, την ανάδειξη των εργασιακών αναγκών αλλά και την προάσπιση της υγειούς εργασιακής λειτουργίας του ανθρώπινου δυναμικού του, συναντήθηκε με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, όπου συζητήθηκαν υπηρεσιακά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά, εστιάζοντας τα στην υπό - στελέχωση της υπηρεσίας.

Ειδικότερα, εκ των οργανικών θέσεων ήτοι εικοσιτρία (23) στελέχη για την εν λόγω Λιμενική Αρχή, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετούν δεκατρία (13) στελέχη, εκ των οποίων δύο (02) από αυτά στελέχη βρίσκονται ως αποσπασμένοι σε άλλες Λιμενικές Αρχές, καθώς επίσης και ακόμα δύο (02) στελέχη με άδεια ανατροφής τέκνου.

Αθροιστικά προκύπτει πως μόλις εννέα (09) στελέχη, στελεχώνουν την εν λόγω υπηρεσία, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Λιμεναρχείο.

Συμπερασματικά, το Λιμεναρχείο Καρύστου είναι υπό-στελεχωμένο κατά περίπου 60%. Σε αυτή τη δυσχερή θέση έρχεται να προστεθεί και η υπό-στελέχωση της Λιμενικής Αρχής των Στύρων, υπαγόμενης στο Λιμεναρχείο Καρύστου, της οποίας εκ των οργανικών θέσεων ήτοι εννέα (09) στελέχη μόλις τέσσερα (04) στελέχη, μη συμπεριλαμβανομένου ενός (01)  στελέχους το οποίο είναι σε απόσπαση σε άλλη λιμενική αρχή, στελεχώνουν την εν λόγω υπηρεσία.

Γίνεται σαφές και ιδιαίτερα ορατό πως με την υπάρχουσα στελέχωση όχι μόνο δυσκολεύει την λειτουργία των δύο (02) αυτών υπηρεσιών, αλλά και η έξω-υπηρεσιακή ζωή των ανωτέρω στελεχών κάθε υπηρεσίας, καθώς καλούνται να υπερβάλουν όχι μόνο ωραρίου αλλά και προσωπικού – οικογενειακού χρόνου.

Αντικρίσαμε την αγωνία των συναδέλφων μας, όπου κάτω υπό αντίξοες συνθήκες (γεωγραφικές ιδιαιτερότητες) επιχειρούν καθημερινά, καθώς και την ανάγκη ενισχύσεως της με έμψυχο δυναμικό.

Επί του προκειμένου, καλούμε την στρατιωτική ηγεσία του Αρχηγείου Λ.Σ./ ΕΛ.ΑΚΤ , να παρέμβει με άμεσες ενέργειες, στην αποκατάσταση (ενίσχυση) της οργανικής της σύνθεσης προκειμένου να μη διαιωνιστεί αυτό το πρόβλημα που ανακύπτει.