ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ

 




                                                           ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

    Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 08.30΄- 14.30΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.ΠΑ. στον Νότιο Νέο Λιμένα Πάτρας, με πρωτοβουλία της Ένωσής μας «ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ» διοργανώνεται σεμινάριο από εκπαιδευτές – νοσηλευτές του ΕΚΑΒ Πάτρας, με θέμα:

«Πρώτες Βοήθειες -Επείγουσες Καταστάσεις – Αρχική Εκτίμηση – Αντιμετώπιση»

   Στα πλαίσια της συνδικαλιστικής μας δράσης, αφουγκραζόμενοι ανάγκες συναδέλφων και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών – πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών. Προβαίνουμε στη διοργάνωση του ανωτέρω σεμιναρίου προκειμένου με την υλοποίησή του, να μπορέσουν οι συνάδελφοι να αποκτήσουν αδαπάνως, πρόσβαση σε ένα τόσο χρήσιμο για τη ζωή μας γνωστικό αντικείμενο όπως αυτό των πρώτων βοηθειών.

 Η δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδεύσεων και ενημέρωσης τακτικά για θέματα σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών,  αποτελεί σύμφωνα και με τον Ν.3850/28-05-2010, κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους.

 

Το σεμινάριο θα προσφέρει γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει κάποιος να αναγνωρίσει το επείγον σε μια κατάσταση ατυχήματος, τραυματισμού ή καρδιακού επεισοδίου και άμεσα και ψύχραιμα να αντιμετωπίσει αυτή πρακτικά σε προ νοσοκομειακό επίπεδο, εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά το χρόνο έως την άφιξη ασθενοφόρου αν χρειαστεί.

 

     Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε:

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ- ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ- ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED  - ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΠΝΙΓΜΟΣ- ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ κλπ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED-ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ - ΤΡΑΥΜΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.  

 

 

 

 

 

 

 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγο του περιορισμού ως προς τον αριθμό συμμετεχόντων  που θέτει  το ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ .

 

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι και τα μέλη των οικογενειών τους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους απευθυνόμενοι στην Ένωσή μας έως και την Πέμπτη  10 Νοεμβρίου στα τηλέφωνα : 6948536946 Πλαστουργός Χαράλαμπος/6940856850 Ρόζος Γεώργιος /6974344017 Ζαχαρόπουλος Χρύσανθος.

 

ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ.



                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

       ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                              ΡΟΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.