Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος στη ΔΕΘ

 


Κύριε Πρωθυπουργέ

 

με  αφορμή τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών ως θεσμικός εκπρόσωπος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία και τις ανησυχίες των ένστολων για όλες τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουμε ως Έλληνες πολίτες και επιδρούν στον εργασιακό μας κλάδο, θα θέλαμε να αναδείξουμε μία σειρά από ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης .  

 

Τα τελευταία χρόνια τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ως μέρος των εργαζομένων στα Σ.Α και Στρατό έχουν υποστεί τεράστια απώλεια στο εισόδημά τους που στην ουσία έχει χάσει πάνω από το 40% της αγοραστικής του αξίας.

 

Επί σχεδόν 10 έτη διεκδικούμε δικαστικά από το Ελληνικό δημόσιο την αποκατάσταση των μισθών μας που είχαν αδίκως περικοπεί μέσω των μνημονίων, αφού ακόμη και σήμερα δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους ένστολους και υποχρεώνουν το δημόσιο στη καταβολή αποζημιώσεων υπέρ μας .

 

Όλα αυτά τα χρόνια οι  μισθοί μας μένουν  καθηλωμένοι σε επίπεδο οριακής επιβίωσης ,  τα ταμεία μας ακόμη και σήμερα δέχονται ληστρικές επιθέσεις κάτι που ήδη έχει γίνει με PSI οδηγώντας τον ασφαλιστικό μας μηχανισμό σε κατάρρευση, με ένα ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα που το δημόσιο εμφανίζεται ως τιμωρός αφού μας υποχρεώνει στην καταβολή υπέρογκων ποσών για την αναγνώριση ετών σπουδών , στρατού και πλασματικών ετών καθιστώντας υποχρεωτική τη συνταξιοδότηση σε επίπεδα γήρατος με ότι αυτό συνεπάγεται και τέλος ,με την αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων να παραμείνει προκλητικά σε ποσοστό 40% χαμηλότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους παρά το γεγονός ότι ο νόμος περί οδοιπορικών είναι κοινός με κοινή αποζημίωση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση για :

 

1.Την άρση της απόφασης της Κυβέρνησης για περικοπές στα ταμεία μας ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ που θα πλήξει χιλιάδες οικογένειες αδικώντας τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους συνταξιούχους συναδέλφους μας που  επί δεκαετίες και πέραν της τεράστιας προσφοράς τους στην ασφάλεια της χώρας και στη προστασία των πολιτών , αποτέλεσαν  τον βασικό πυλώνα στήριξης των ταμείων (μέσω των εισφορών τους ) προκειμένου αυτά να μπορούν μετά και τα μνημόνια να παραμένουν οικονομικά βιώσιμα .     

2.Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 προ μνημονίων .

3. Την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων –Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

4.Τον εναρμονισμό της αποζημίωσης των οδοιπορικών εξόδων με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων .

5. Την επαναφορά του ποσοστού αναγνώρισης των ετών σπουδών ,στρατού και πλασματικών ετών από το 20% στο 6,67% .

  

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει να διεκδικεί υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πάντα με συνέπεια ,σοβαρότητα και δυναμική που πηγάζει από τη στήριξη των συναδέλφων μας.%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.


Νεότερη Παλαιότερη