ΕΛΚ: Εργατική Πρωτομαγιά - Πορεία Εκδίκασης Τριτανακοπής κατά του Σωματείου μας – Συνδικαλιστικός Νόμος

 



                                                                                                                        Ηράκλειο,01 Μαΐου 2022

                                                                                                                              ΑρΠρωτ: 12/2022

Η ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας θυμίζει ότι με κόπο, αγώνα και θυσίες κατακτήθηκαν εργασιακά δικαιώματα.  Δικαιώματα που υποχρεούμαστε να διαφυλάξουμε και για τους επόμενους και όχι μόνο να απολαύσουμε μέχρι καταστροφής, λέγοντας σαν τον αλήστου μνήμης «Βασιλιά Ήλιο» (Βασ. Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ΄)  ότι «Εν τούτοις θα πρέπει να διαρκέσει όσο και ημείς».

Ο Συνδικαλιστικός Νόμος  1264 του 1982 είναι άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων, είναι ο  νόμος στον οποίο βασίζονται και έχουν ιδρυθεί όλα τα συνδικαλιστικά Σωματεία εργαζομένων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, είναι ο νόμος που δίνει σε όλους το δικαίωμα του  συνεταιρίζεσθαι και της σύσταση απεριορίστου αριθμού σωματείων με τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

Δυστυχώς ακόμα και αυτή η κατάκτηση βάλλεται εκ των έσω, από συνδικαλιστές  που προωθούν δυσμενείς διατάξεις για τροποποίηση του Συνδικαλιστικού Νόμου, εκχωρώντας ακόμα και δικαιώματα τους μή σκεπτόμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα μας.

 Αναμενόμενο βέβαια όταν ο μοναδικός σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας τους είναι να δίνουν άλλοθι στην πολιτική ηγεσία  για  όλες τις δυσμενείς για τα στελέχη αποφάσεις και διατάξεις , υποδεικνύοντας ως υπαίτιους «Υπηρεσιακούς Παράγοντες» εργαζόμενους  και όχι τους πραγματικούς υπαίτιους, τους συνεργάτες και τους αυλοκόλακες του κ. Υπουργού.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας της Ημέρας ενημερώνουμε τα μέλη μας και τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ότι αρχές Απριλίου ήταν η εκδίκαση της τριτανακοπής κατά του Σωματείου μας, όπου για άλλη μια φορά ουδείς εκλεγμένος από τα τριτανακόπτοντα σωματεία εμφανίστηκε ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους αιτήθηκε την  ματαίωση της υπόθεσης. Η εξέλιξη αυτή ήταν για εμάς αναμενόμενη αφού κατ’ ουσία γνωρίζουν τις μηδαμινές πιθανότητες θετικού προς αυτούς αποτελέσματος και η όλη κίνηση γίνεται ξεκάθαρα μόνο για μικροσυνδικαλιστικά και επικοινωνιακά οφέλη, αναμένοντας από τον κ. Υπουργό να καταθέσει συνδικαλιστική διάταξη με την οποία θα μας καταργούσε και θα μας φίμωνε όπως είχε αναφέρει και ο δικηγόρος τους κατά το αίτημα αναβολής αρχές Φεβρουαρίου (εδώ).

Όλες τους οι προσπάθειές για την φίμωση μας έχουν πέσει στο κενό καθώς ο κ. Υπουργός κατανόησε ότι η κατάθεση μιας αντιδημοκρατικής διάταξης θα ήταν ένα ακόμα λάθος και  ουδέποτε κατατέθηκε στην Βουλή προς ψήφιση.

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Όλα έρχονται μέσα από την διεκδίκηση ακόμα και  από τις μικρές καθημερινές «μάχες»  των ίδιων των στελεχών. Η καθολική στήριξη των συναδέλφων ήταν, είναι και θα είναι καθοριστική, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε για όλα τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.   


Νεότερη Παλαιότερη