Π.Ο.Λ: Έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας για εορτασμό Πάσχα


 ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής    κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Κοιν: Υ.ΝΑ.Ν.Π./Δ.Ο.Δ.

Θέμα: «Έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας για εορτασμό Πάσχα»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

είναι γενικά αποδεκτό ότι τους τελευταίους έξι μήνες, κυρίως λόγω των διεθνών εξελίξεων, τα νοικοκυριά έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα μετά τις συνεχείς ανατιμήσεις προϊόντων.

Όπως είναι φυσικό έχουν επέλθει σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση και τα νοικοκυριά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής όπου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ειδικότερα για ανάγκες που προκύπτουν κατά τα τέλη εκάστου μήνα.

Φέτος η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης το Πάσχα εορτάζεται την 24 Απριλίου. Τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας το Πάσχα γιορταζόταν με περιορισμούς, ωστόσο φέτος θα αρχίσει να θυμίζει ξανά εποχές κανονικότητας, με τα μαγαζιά ανοικτά, εορταστικό ωράριο και ελευθερία μετακινήσεων.

Δυστυχώς η καταβολή  της μισθοδοσίας θα γίνει δύο ημέρες μετά το Πάσχα με αποτέλεσμα αρκετά στελέχη να μην μπορέσουν ούτε φέτος να εορτάσουν με τις οικογένειες τους  και να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες  υποχρεώσεις των ημερών.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει η πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε  η καταβολή μισθοδοσίας να γίνει το αργότερο την Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου, ούτως ώστε να μπορέσουν εγκαίρως τα στελέχη να προβούν σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα και να μην επαναληφθεί η ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση της εορτής των Χριστουγέννων όπου καταβλήθηκε η μισθοδοσία το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων και αφού τα καταστήματα είχαν κλείσει .

.com/img/a/

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent

Νεότερη Παλαιότερη