Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ.Μακρή Ζέττα - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ.Μακρή Ζέττα


 

Πραγματοποιήθηκε την 23-12-2021 συνάντηση του νέου ΔΣ της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την Υφυπουργό παιδείας κ. Μακρή Ζέττα με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.

 

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων .

 

Τόσο η μείωση των οργανικών θέσεων το 2014 όσο και ο Λιμενικός Καλλικράτης απογύμνωσαν τα Λιμεναρχεία της περιοχής ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να χάσει τη δυναμική που είχε μέχρι τότε ,ενώ σε δεινή θέση βρέθηκαν και οι εναπομείναντες Λιμενικοί που υποχρεώθηκαν να καλύψουν τα κενά.

 

Παρά τη θεωρητική αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1500 στελέχη οι υπηρεσίες μας, λόγω του δυσμενούς  ΠΔ Μεταθέσεων και της ανισομερούς κατανομής των θέσεων, αντιμετωπίζουν ακόμη περισσότερα προβλήματα .  

 

Με δεδομένη την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1000 άτομα ζητήθηκε από την κ.Μακρή η συνδρομή και η ενίσχυση του αιτήματος της Ένωσής μας για την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου ,ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης η αύξηση των θέσεων στην Αγ.Κυριακή Τρικέρων   ,ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποραδων που εδώ και πολλά έτη υπηρετούν με σύνθεση στο 60-70%.

 

Εκτενής συζήτηση έγινε για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 που έχει διατεθεί για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο με πλήρωμα ,συναδέλφους που υπηρετούν στην οικεία Λιμενική Αρχή .

 

Η κ.Μακρή αναγνωρίζει τη προσφορά των συναδέλφων στο σοβαρό τομέα μεταφοράς ασθενών από τα νησιά των Β.Σποράδων στο Βόλο και θεωρεί υψίστης σημασίας το έργο που επιτελούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.   

 

Δεσμεύτηκε μάλιστα να ενεργοποιήσει και να επισπεύσει τη διαδικασία για τη προμήθεια  κάψουλας μεταφοράς ασθενών για τον Covid-19 ενώ θα αναζητήσει χορηγία για τη προμήθεια ιατρικών στολών προστασίας από τον φονικό ιό που θα διατεθούν στο πλήρωμα του ΠΛΣ 1067 Λ/Τ Σκοπέλου 

 

Η κ.Μακρή παράλληλα θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη όπου και θα αναλύσει τις θετικές της θέσεις πάνω στα ζητήματα μας απασχολούν.

 

Η Ένωσή μας ευχαριστεί την Υφυπουργό Παιδείας κ.Μακρη Ζέτα για την άμεση ανταπόκριση και για την από κοινού προώθηση των αιτημάτων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στη περιοχή μας.              

 

 

 

Για το Δ. Σ.

 

 

          Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

    Κυράνης Κων/νος                              Μαχαίρας Νικόλαος