Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του πλωτού ασθενοφόρου ΠΛΣ 1067 του Λ/Τ Σκοπέλου.


 

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήρια της στους συναδέλφους που αποτελούν το πλήρωμα του πλωτού ασθενοφόρου ΠΛΣ 1067 του Λ/Τ Σκοπέλου.

Οι συνάδελφοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς μέσα σε 1,5 μήνα κατάφεραν να μεταφέρουν  με ασφάλεια και αρκετές φορές κάτω από δύσκολές καιρικές συνθήκες ,από τις Β.Σποράδες στο Βόλο  μεγάλο αριθμό συνανθρώπων, των οποίων  η ζωή  είχε τεθεί σε κίνδυνο καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας .

Να τονίσουμε ότι το εν λόγω πλωτό έχει διατεθεί στη Σκόπελο προκειμένου να καλύψει ανάγκες του ΕΚΑΒ και είναι στελεχωμένο με πλήρωμα που υπηρετεί στο Λ/Τ Σκοπέλου.

Εδώ και πολλά έτη την μεταφορά ασθενών την είχε αναλάβει το ΠΛΣ 169 Λ/Τ Σκοπέλου, παράλληλα με την πλούσια επιχειρησιακή του δράση, ενώ πολλές διακομιδές γίνονταν και με ιδιωτικά επαγγελματικά σκάφη ύστερα από έγκριση του ΥΝΑΝΠ και σε συνεργασία με τον ΕΣΥ και τα κέντρα Υγείας της Σκιάθου ,Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Το ΥΝΑΝΠ ενισχύοντας το έργο του ΕΚΑΒ στα νησιά όλης της χώρας διέθεσε αριθμό πλωτών ασθενοφόρων προκειμένου οι νησιώτες της πατρίδας μας να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε πως τα σκάφη αυτά που είναι μήκους 11,38 μέτρων, φέρουν δύο σύγχρονους κινητήρες συνολικά 760 ίππων, αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από 40 κόμβους, πλέουν με ασφάλεια  σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ενώ ο πρωταρχικός στόχος του πληρώματος αποτελεί η προστασία του ασθενούς που μεταφέρεται αλλά και των γιατρών-συνοδών.

Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ιδίως τον χειμώνα στη θαλάσσια περιοχή των Β.Σποράδων επιβάλουν την αξιολόγησή τους πριν τον απόπλου από το πλήρωμα του σκάφους το οποίο και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών .      

Είναι γνωστό ότι για τα υδροπτέρυγα (ιπτάμενα δελφίνια) ο απόπλους απαγορεύεται  στα 6 μποφόρ ενώ πολλές φορές τα ΕΓ/ΟΓ πλοία της γραμμής αδυνατούν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Αλοννήσου και της Σκοπέλου όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς.

Θα χαρακτηρίσουμε ως άστοχα τα όποια δημοσιεύματα αφήνουν υπόνοιες για τους συναδέλφους , επειδή οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τον απόπλου από τα νησιά των Β.Σποράδων προς το Βόλο, τονίζοντας προς κάθε πλευρά πως καυτηριάζουμε ελέω των πολιτικών αντιπαραθέσεων τον οποιονδήποτε αρνητικό υπαινιγμό για το έργο που επιτελούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στον καθημερινό τους αγώνα με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 του Λ/Τ Σκοπέλου.   

Σε όσους λοιπόν αρέσκονται σε κακεντρεχή σχόλια και σε ψευδείς πληροφορίες κατά των συνάδελφων εμείς θα απαντήσουμε με αποδείξεις καθώς 18 ανθρώπινες ζωές σώθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να υπερβάλλουν εαυτόν όταν ,μάλιστα ,σε μια μόνο ημέρα έκαναν τρεις διακομιδές και όταν υπηρετούν σε υπηρεσίες που επί πολλά έτη είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να εργάζονται αρκετές ώρες καθημερινά πέραν το προβλεπόμενου ωραρίου ,σε συνθήκες δύσκολες που τους καταπονούν και τους εκθέτουν σε κινδύνους.

Σε αυτά τα στελέχη όλοι οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας τη προσφορά τους ,πέραν όλων των άλλων και στο δύσκολο κομμάτι της υγείας που στα νησιά μας ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται στο πολλαπλάσιο .
Νεότερη Παλαιότερη