ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Ενημέρωση και βράβευση προσωπικού Λ/Χ Σκιάθου (ΦΩΤΟ) - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Ενημέρωση και βράβευση προσωπικού Λ/Χ Σκιάθου (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την 23-10-21 επίσκεψη της Ένωσής μας στο Λ/Χ Σκιάθου όπου και βραβευθήκαν ο Λιμενάρχης και τα στελέχη της Υπηρεσίας για την συνδρομή τους στην διάσωση συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια .

Επίσης σε συνέχεια της βράβευσης των πληρωμάτων των πλωτών που είχε γίνει στο Βόλο την 29-10-21 βραβεύτηκε το πλήρωμα του ΠΛΣ 208 του Λ/Χ Σκιάθου.

Σε συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση προσωπικού με βασικούς άξονες το καθεστώς των μεταθέσεων ,τις οργανικές θέσεις και το βαθμολόγιο .

Μεταθέσεις

1. Από τον Φεβρουάριο του 2020 η Ένωσή μας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο προωθούμενο ΠΔ Μεταθέσεων με την ένστολη διαμαρτυρία που είχε λάβει χώρα στο Βόλο.
  2. Ακολούθησαν σειρά από προτάσεις μας στον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη για βελτίωση των διατάξεων που είχαν προωθηθεί .
  3. Απευθυνθήκαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ενώ σχετικές ερωτήσεις υπέβαλαν στη Βουλή όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  4. Μέσω της Π.Ο.Λ. προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να προσβάλουμε το ΠΔ Μεταθέσεων 11/21, την απόφαση του οποίου και αναμένουμε το προσεχές χρονικό διάστημα.
  5. Καταγγείλαμε στο Ναυτοδικείο την μη πραγματοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του 2021 που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των στελεχών που είχαν μεταθέσεις από το προηγούμενο έτος και βρίσκονταν σε αναμονή αντικαταστάτη ,την αδυναμία μετάθεσης συνάδελφων που υπηρετούν στις Β.Σποράδες προς τις υπηρεσίες επιλογής τους , και την απογύμνωσή των υπηρεσιών αφού δεν ενισχύθηκαν με νέα στελέχη .

Οργανικές θέσεις.

Ακολουθώντας κάθε νομική οδό έχουμε καταγγείλει τη διαδικασία της κατανομής των 1500 οργανικών θέσεων που εξαίρεσε τις Β.Σποράδες από τα νησιά που λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και φόρτου εργασίας  ενισχύθηκαν με μεγάλο αριθμό θέσεων .

Επίσης το οργανόγραμμα των υπηρεσιών έτσι όπως αποτυπώθηκε από τη πρόσφατη διαταγή με τις κενές οργανικές θέσεις στερεί από μεγάλο αριθμό συναδέλφων τη δυνατότητα να δηλώσουν τις υπηρεσίες που επιθυμούν αφού πλέον δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις .

ΠΔ Ιεραρχίας και Βαθμολόγιο .

Από πλευράς μας έχει καταγγελθεί το προσχέδιο του ΠΔ Ιεραρχίας που δημοσιοποιήθηκε και στην ουσία πέραν της αδυναμίας βαθμολογικής εξέλιξης προκαλεί σοβαρές μειώσεις σε μισθούς , εφάπαξ και συντάξεις. Ζητήσαμε από τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. να μας απαντήσει επίσημα αν υπάρχει τελικά σκοπός προώθησης ενός τέτοιου νομοθετήματος που θα προβεί επιζήμιο για τους συναδέλφους .

Ακολούθησε συζήτηση με τους συναδέλφους οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα όσα αρνητικά έχουν προκαλέσει το ΠΔ Μεταθέσεων ,η κατανομή των οργανικών θέσεων και η υποστελέχωση των νησιωτικών υπηρεσιών που δημιουργεί προβλήματα τόσο στις συνθήκες εργασίας όσο και δυνατότητα λήψης των προβλεπόμενων αδειών .

Από την Ένωσή μας θα γίνει η απαραίτητη παρέμβαση προκειμένου να μην αποσπώνται συνάδελφοι που υπηρετούν στις Β.Σποράδες προκειμένου να ενισχύσουν άλλες νησιωτικές υπηρεσίες .

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά με κάθε μέσο προκειμένου να υπερασπίσουμε τους συναδέλφους ,ιδιαίτερα αυτούς που υπηρετούν στις νησιωτικές υπηρεσίες των Β.Σποράδων.