Επίσκεψη του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο Βόλο - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο Βόλο


 

Πραγματοποιήθηκε την 19-10-21 επίσκεψη του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχου ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου όπου παρευρέθησαν και οι υπηρετούντες στη 4η ΠΕΔΙΛΣ .

Ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ συνεχάρη τα στελέχη για την προσφορά τους στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος αφού σε μηνιαία βάση από τις Λιμενικές Αρχές  της 4ης ΠΕΔΙΛΣ μεγάλος αριθμός στελεχών και επιχειρησιακά μέσα (πλωτά) ενισχύουν τις υπηρεσίες της παραμεθορίου.

 Επίσης εξήρε τη συνεισφορά των συναδέλφων κατά την περίοδο της εφαρμογής των μέτρων για τον covid-19 και ταυτόχρονα συνεχάρη τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των συνανθρώπων μας στην Εύβοια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τόνισε τη σημαντικότητα ενίσχυσης του σώματος με τα στελέχη που αναμένεται να αποφοιτήσουν τους επόμενους μήνες από τη σχολή Λ/Φ και συγκεκριμένα 100 στελέχη προερχόμενα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και 155 από την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ.

Επίσης επισήμανε τη μεγάλη συμμετοχή αιτούντων στη προκήρυξη πρόσληψης πλοιάρχων και μηχανικών προερχόμενων από σχολές ΑΕΝ ,σε επίπεδα που δίνει τη δυνατότητα αύξησης των καταταγέντων σε αριθμό ανώτερο των 105 στελεχών που αρχικά είχε προβλεφθεί .

Τόνισε ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη  300 ακτοφυλάκων στα πρότυπα της Συνοριοφυλακής με χαρακτηριστικά εντοπιότητας εντός του 2022 που θα ενισχύσουν σημαντικά  τις Λιμενικές Αρχές της παραμεθορίου ενώ παράλληλα  εξετάζεται και η προοπτική της εκ νέου αύξησης των οργανικών θέσεων σε  επίπεδα άνω των 10.250 που υφίστατο το 2014 και πριν αυτές μειωθούν σε 8.000.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος ευχαριστώντας τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για την ενημέρωση και αφού αναγνώρισε τις θετικές προθέσεις του για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τόνισε πως όσες φορές η Ομοσπονδία μας παρενέβη σε αποφάσεις της στρατιωτικής και πολιτικής μας ηγεσίας ο μοναδικός λόγος ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των συνάδελφων. 

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ ζήτησε από τον κ.Αρχηγό την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί το νομικό πλαίσιο των μεταθέσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Τόνισε μάλιστα πως ένα ΠΔ Μεταθέσεων που "πατάει" σε 2 νόμους 2 διαφορετικών κυβερνήσεων με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για τη λειτουργία του Σώματος ήταν αναμενόμενο πως δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ,όπως και έγινε. 

Ο κ. Αρχηγός κατανοώντας τις αγωνίες της Ομοσπονδίας αλλά και του συνόλου των συναδέλφων τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης προκειμένου το καθεστώς των μεταθέσεων να είναι και εφαρμόσιμο αλλά και εφάμιλλο της προσφοράς των στελεχών του δηλώνοντας πως είναι πάντα θετικός στην υποβολή προτάσεων από τους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των στελεχών.

Η Π.Ο.Λ. αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο για την διαχρονική στήριξη που παρέχει στο συνδικαλιστικό μας  κίνημα ως αρωγός  σε μία από κοινού πορεία συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν. 

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.