Συνέντευξη Προέδρου Π.Ο.Λ. στην ΕΡΤ


 Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε την 11-08-2021 ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. Κυράνης Κων/νος στην πρωινή εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. στη δημοσιογράφο  κ.Παύλου Φρ. αναφορικά με τις 2.770 διασώσεις συνανθρώπων μας στο μέτωπο της πύρινης λαίλαπας από στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. στην Εύβοια τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπό τη καθοδήγηση του Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ Κανάκη Χρήστου υπερέβαλαν εαυτόν αφού με αυταπάρνηση και αυτοθυσία κατάφεραν να διασώσουν πάνω από 2700 συνανθρώπους μας που κινδυνέψαν άμεσα.

‘Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα τα ΠΛΣ 615  Κ.Λ.Βόλου, ΠΛΣ 1004 Λ/Σ Αλοννήσου οι οποίοι για μία βδομάδα περιπολούσαν από θαλάσσης στην ευρύτερη περιοχή ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος των ΠΛΣ 331 Λ/Χ Στυλίδας ,ΠΛΣ 203 Λ/Τ Αταλάντης  αλλά  και συνάδελφων που υπηρετούν σε Σκιάθο και Σκόπελο που συνέδραμαν επιβαίνοντας σε τουριστικά  σκάφη και θαλάσσια ταξί , σε συνεργασία με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές της Εύβοιας κατάφεραν να διασώσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο χιλιάδες συνανθρώπους μας 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι υπήρξε άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Εύβοια οι οποίοι φιλοξένησαν στα σπίτια τους και βοήθησαν τα πληρώματα των σκαφών αλλά και όσους είχαν μετακινηθεί από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι στην επιχείρηση που κράτησε αρκετές μέρες .

Ο κ.Κυράνης δήλωσε πως η προσφορά των Λιμενικών χαρακτηρίζεται από αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια και στάθηκε στο γεγονός ότι ο ρόλος που υποχρεωθήκαμε να αναλάβουμε για την επιβολή περιοριστικών μέτρων τον χειμώνα λόγω covid-19 αλλά και αυτός του ελέγχου των πιστοποιητικών στα πλοία τη καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να προκάλεσε σε κάποιες περιπτώσεις αντιδράσεις των πολιτών , όμως είναι αυτές οι στιγμές που η πατρίδα μας χρειάζεται και οι πολίτες μας έχουν ανάγκη.

Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη ,δίπλα συνάνθρωπό μας γιατί αυτό επιτάσσει το καθήκον αυτό ορίζει η συνείδησή μας!! 


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη