ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Συνάντηση με τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Παπανάτσιου Αικατερίνη




Πραγματοποιήθηκε την 16-07-21  συνάντηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος Κώστα Κυράνη, με τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Μαγνησίας κ.Παπανάτσιου Αικατερίνη όπου συζητήθηκαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γενικότερα στην χώρα.

 

Βασικό ζήτημα αποτελεί το καθεστώς των μεταθέσεων και η αντίθεση της Π.Ο.Λ. καθώς σε συνάρτηση με την κατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων αποδεικνύεται ανέφικτο να εφαρμοστεί.

 

Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι και σήμερα τα όσα προβλέπονται στο νέο ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 μέχρι και τώρα αποτελούν ΄΄ασκήσεις επί χάρτου΄΄.  

 

Παράλληλα εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός μας για την απόφαση του Υπ. Ναυτιλίας να υποχρεώσει τα στελέχη του Λ.Σ. να ελέγχουν τους πολίτες κατά την επιβίβαση τους στα πλοία, κάτι που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση των πλοιοκτητριών εταιρειών.

 

Τέλος, συζητήσαμε προτάσεις της ΠΟΛ που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, όπως η αύξηση των οργανικών θέσεων στην Αλόννησο τουλάχιστον στο διπλάσιο από τις ήδη υπάρχουσες όπως και η ενίσχυση με μεταθέσεις και στα άλλα νησιά των Β. Σποράδων.




Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη