Ερώτημα του Βουλευτή Ν.Μαγνησίας Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου σε ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. για το δυσμενές καθεστώς μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Σε συνέχεια των συναντήσεων που έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Π.Ο.Λ. με όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ακόμη μία ερώτηση ετέθη από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν.Μαγνησίας κ.Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο στον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ιωάννη για το νέο ΠΔ Μεταθέσεων που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

«Στόχο θα πρέπει να αποτελεί η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με πρόσθετο μόνιμο προσωπικό που να εξασφαλίζει επαρκή στελέχωση τόσο των νησιωτικών όσο και των ηπειρωτικών σταθμών», τόνισε στην Επείγουσα Επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της Επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Μαγνησία, ως περιοχή παραθαλάσσια και με νησιωτικό πλέγμα (Β. Σποράδες), αποτελεί σήμερα τόπο συμφερόντων 400 Λιμενικών. Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών – Π.Ο.Λ. ενημερώθηκα ότι φλέγον ζήτημα για τους Λιμενικούς της Μαγνησίας αλλά και πανελλαδικά αποτελεί το νέο καθεστώς μεταθέσεων που έφεραν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Το νέο Π.Δ. Μεταθέσεων για τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ θέτει υπό καθεστώς πιθανής μετάθεσης το σύνολο των Λιμενικών μέχρι το τέλος της θητείας τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα Λιμενικοί με 35 χρόνια υπηρεσία, Λιμενικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, όλοι να είναι υποψήφιοι για μετάθεση μέχρι το τέλος της θητείας τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με την πολιτική των μεταθέσεων των Λιμενικών θα πρέπει να λαμβάνεται μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με όλους τους εκπροσώπους, ενώ στόχο θα πρέπει να αποτελεί η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με πρόσθετο μόνιμο προσωπικό που να εξασφαλίζει επαρκή στελέχωση τόσο των νησιωτικών όσο και των ηπειρωτικών σταθμών.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ένα χρόνο πριν η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος που εκπροσωπεί τους Λιμενικούς του Ν. Μαγνησίας, είχε αντιδράσει στη ψήφιση του Ν.4676/20 καθώς οι διατάξεις των μεταθέσεων ήταν αρνητικές για το σύνολο των Λιμενικών, ενώ οι παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών το τελευταίο εξάμηνο για την αναμόρφωση του πλαισίου των μεταθέσεων είναι διαρκείς αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Κύριε Υπουργέ,

Οι νέες ρυθμίσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση για τις μεταθέσεις των Λιμενικών, θέτουν υπό καθεστώς μετάθεσης το σύνολο των Λιμενικών μέχρι το τέλος της θητείας τους και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών εκφράζει ισχυρές επιφυλάξεις σε σχέση με τις νέες ρυθμίσεις.

Παρακαλείσθε θερμά, όπως λάβετε υπόψη τις εκτεταμένες αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και όπως παρέμβετε, ώστε να αναμορφωθεί το νέο πλαίσιο των μεταθέσεων των Λιμενικών με τρόπο πιο ευνοϊκό για το σύνολο των Λιμενικών, όπως έχει εκφραστεί μέσα από τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ., αλλά και να ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα με πρόσθετο μόνιμο προσωπικό που να εξασφαλίζει επαρκή στελέχωση τόσο των νησιωτικών όσο και των ηπειρωτικών σταθμών.