Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


 Μετά από μακροχρόνιες και συντονισμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑΝΠ και την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται η δημοπράτηση του έργου υλοποίησης υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις αντάξιες μιας Μονάδας που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και έχει πρωτοστατήσει επιτυχώς στη διαχείριση κρίσεων επιχειρώντας ως επί το πλείστον κάτω από επικίνδυνες και άκρως αντίξοες συνθήκες.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει :

α) Το κτιριακό έργο με τίτλο «Εγκατάσταση Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», προϋπολογισμού ύψους 6.057.400,00 ευρώ.

β) Το λιμενικό έργο με τίτλο «Κατασκευή Λιμενίσκου Πλωτών Μέσων Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», προϋπολογισμού 3.000.800,00 € .

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στηρίζει με κάθε τρόπο το επίλεκτο Σώμα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιθυμώντας να συνδράμει και να ενισχύσει το ξεχωριστό έργο της καλύπτοντας όχι μόνο τις επιχειρησιακές ανάγκες της Μονάδας αλλά και τις ανάγκες του προσωπικού της.

Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη συνεργασία και την αμέριστη αρωγή τους στην ευόδωση του έργου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Νεότερη Παλαιότερη