Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα

Στη σύλληψη ενός 74χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου στην παραλία Βουδούρη Χαλκίδας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ανωτέρω περιοχή, διενεργήθηκε έλεγχος στον ανωτέρω, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) νάιλον συσκευασία η οποία εμπεριείχε συνολικά είκοσι (20)  πακέτα τσιγάρων, τα οποία ανάγονται σε τετρακόσια (400) τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια διακόσια ενενήντα (1.290) πακέτα τα οποία ανάγονται σε είκοσι πέντε χιλιάδες οχτακόσια (25.800) τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και δέκα (10) συσκευασίες καπνού, οχτώ (08) συσκευασίες καπνού των πενήντα (50) γραμμαρίων και δυο (02) συσκευασίες καπνού των τριάντα (30) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση ενώ τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.